Μακρόν για Μπαπέ και «Παρίσι 2024»: «Βασίζομαι στην Ρεάλ Μαδρίτης» – Βίντεο

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα (11/5), την επομένη της ανακοίνωσης του Κιλιάν Μπαπέ για την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν, ότι βασίζεται στην Ρεάλ Μαδρίτης, την επόμενη ομάδα του Γάλλου επιθετικού, σχετικά με την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

«Βασίζομαι στην Ρεάλ Μαδρίτης να αφήσει τον Κιλιάν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ώστε να έλθει να παίξει με τη γαλλική ομάδα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στο X, σε ένα βίντεο όπου απάντησε σε ερωτήσεις χρηστών του διαδικτύου για την Ευρώπη.

«Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο σχόλιο» για την αποχώρηση του Μπαπέ, πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Macron en un video hablando con internautas:
“Cuento con que el Real Madrid libere a Kylian para los Juegos Olímpicos, para que pueda venir a jugar con la selección de Francia”. pic.twitter.com/6e1f3W1Fo1
— Manuel Terradillos (@manuterradillos) May 11, 2024

Τον περασμένο μήνα, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους εξέφρασε την ελπίδα, ότι ο αρχηγός των «πετεινών» θα μπορέσει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακόμη κι εάν ο σύλλογος στον οποίο είναι πιθανό να ενταχθεί, η Ρεάλ Μαδρίτης, έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα αποδεσμεύσει παίκτες για αυτήν την διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι το Ολυμπιακό τουρνουά δεν αποτελεί μέρος ενός διεθνούς «παραθύρου» που ορίζεται από την FIFA και ως εκ τούτου οι σύλλογοι δεν έχουν καμία υποχρέωση να αποδεσμεύσουν τους παίκτες τους.