ΚΚΕ: Ανεξέλεγκτη τροπή λαμβάνει η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία

Ανακοίνωση σχετικά με την εξέλιξη της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Οι ανησυχητικές πληροφορίες, πως η Γαλλία έστειλε ήδη τα πρώτα της στρατεύματα στην Ουκρανία, όπως και αυτές που αναφέρουν πως η Ρωσία θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά όπλα, υπογραμμίζουν την ανεξέλεγκτη τροπή, που λαμβάνει η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία» επισημαίνεται.

«Η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, που απολαμβάνει και τη στήριξη των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά κλπ) έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο του πολέμου και στόχο αντιποίνων, σπρώχνει το λαό βαθύτερα στη σύγκρουση που απειλεί να γενικευθεί με ανυπολόγιστες συνέπειες πρώτα απ’ όλα για τους λαούς της Ευρώπης» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος και τονίζει καταλήγοντας:

«Καλούμε τον λαό τώρα να δυναμώσει την πάλη του εναντίον της εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκες βάσεις του θανάτου! Να σταματήσει η αποστολή όπλων στο σφαγείο του πολέμου! Να επιστρέψουν στη χώρα όλα τα τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων! Απεγκλωβισμός από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και οργανώσεις! Τώρα, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να εκφραστεί πιο δυναμικά η αντιπολεμική συμπόρευση καταδίκης της ΕΕ του πολέμου».