Καιρός: Βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα το Μεγάλο Σάββατο – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα, δείτε χάρτη του meteo

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο στις περισσότερες περιοχές του Πάσχα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως αναφέρει το meteo, από την αρχή της αυριανής ημέρας τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, ενώ προοδευτικά θα επηρεαστούν πολλές περιοχές της χώρας. Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Παράλληλα στα ηπειρωτικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές χαλαζοπτώσεις. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στην Αθήνα είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα μετά το μεσημέρι.

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός έως και τις βραδινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου 04/05:

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα βελτιωθεί και βροχές αναμένονται μόνο στην Κρήτη.

«Άστατος ο καιρός των επόμενων ημερών.

Επιγραμματικά αναφέρουμε:

1. Βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα συναντήσουν οι εκδρομείς του Πάσχα σήμερα Μ.Παρασκευή με τα φαινόμενα να είναι περισσότερα και εντονότερα στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα.

2. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα διεξαχθούν χωρίς αξιόλογα προβλήματα.

3. Η περιφορά των Επιταφίων θα γίνει με ήπιο καιρό και ψύχρα στις περισσότερες περιοχές. Βροχές και καταιγίδες θα αναπτυχθούν στα βορειοανατολικά (κεντρική – ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βορειοανατολικό Αιγαίο).

4. Το Μ. Σάββατο θα περάσει κακοκαιρία από τη χώρα μας που θα επηρεάσει και την Ανάσταση ιδιαίτερα από Πελοπόννησο και πιο πάνω. Οπότε ομπρέλες και μπουφάν απαραίτητα αξεσουάρ.

5. Την Κυριακή του Πάσχα η κακοκαιρία θα περιοριστεί στο Αιγαίο και τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά με τάση καθώς θα περνούν οι ώρες τα φαινόμενα να εξασθενούν και να περιορίζονται.

Αυτό σημαίνει ότι για τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα.

Στο Αιγαίο όμως καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από αυτό θα ξεκινήσει η ημέρα με βροχερό καιρό σιγά σιγά όμως τα φαινόμενα θα περιορίζονται και θα υποχωρούν.

6. Η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα θα γίνει γενικά με ήπιες καιρικές συνθήκες».

Τσατραφύλλιας: Καιρικές αντιθέσεις μέχρι το Πάσχα

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλας κάνει λόγο σε ανάρτησή του για καιρικές αντιθέσεις μέχρι το Πάσχα. «Χωρίς προβλήματα και σε στεριά και σε θάλασσα η επιστροφή… Καλή ανάσταση!».

Σε δεύτερη ανάρτηση αναφέρει: «Για το βράδυ της περιφοράς του Επιταφίου και της Αναστάσεως οπωσδήποτε θα χρειαστείτε μπουφανάκι (όχι χειμωνιάτικο)».

Αρναύτογλου: Σε ποιες περιοχές υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ένα πέρασμα από μπόρα ή καταιγίδα

«Σε ποιες περιοχές υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ένα πέρασμα από μπόρα ή και καταιγίδα κατά τη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου απόψε το βράδυ Μ. Παρασκευή.

(Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση των χρωμάτων)

Σας εύχομαι μια όμορφη Μεγάλη Παρασκευή, γεμάτη ελπίδα και αγάπη. Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου» αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου με την σειρά του σε ανάρτησή του.