Πρωτοποριακή επεμβατική θεραπεία αντιμετώπισης του θρομβοεμβολικού κινδύνου σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή και υψηλό αιμορραγικό κίνδυνο εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, στο Iπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν, με απόλυτη επιτυχία, δύο επεμβάσεις σύγκλεισης ωτίου αριστερού κόλπου σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, οι οποίοι είχαν αντένδειξη στη λήψη αντιπηκτικών.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Ιπποκρατείου, πρόκειται για επεμβάσεις υψηλής εξειδίκευσης που στοχεύουν στην αποτελεσματική προφύλαξη ασθενών που κινδυνεύουν από εμβολικά επεισόδια λόγω κολπικής μαρμαρυγής αλλά έχουν παράλληλα αντένδειξη να λάβουν αντιπηκτικά φάρμακα λόγω υψηλού αιμορραγικού κινδύνου. Η συγκεκριμένη θεραπεία μολονότι εφαρμόζεται συχνά στο εξωτερικό, στην ομάδα των ασθενών που έχουν την σχετική ένδειξη, είναι ελάχιστα τα περιστατικά που έχουν αντιμετωπιστεί στον eλληνικό χώρο και ιδιαίτερα στα δημόσια Νοσοκομεία.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.