Παρανάλωμα του πυρός έγινε χθες το πρωί λεωφορείο του ΟΑΣΘ, ενώ βρισκόταν εν κινήσει στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς δεν υπήρχαν επιβάτες, ενώ ο οδηγός αντιλήφθηκε έγκαιρα τη φωτιά και πρόλαβε να κατέβει.

Σωτήριο ήταν το γεγονός ότι ο περιφερειακός λόγω εορτών δεν ήταν μποτιλιαρισμένος και η Πυροσβεστική επενέβη άμεσα, ωστόσο το συμβάν, που συνέβη πολύ κοντά στα έργα του Flyover, προκαλεί προβληματισμό σχετικά με τους κινδύνους, που εγκυμονεί το έργο σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Είκοσι πυροσβέστες με επτά οχήματα επιχείρησαν και έσβησαν μετά από μισή ώρα τη φωτιά, που ξέσπασε στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ στην περιφερειακή οδό.

Το λεωφορείο κατευθύνονταν στο αμαξοστάσιο του Οργανισμού στην Σταυρούπολη και επέβαινε μόνο ο οδηγός, ο οποίος, επιδεικνύοντας άριστα αντανακλαστικά, ακινητοποίησε το όχημα, ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες του οχήματος.

Για περισσότερη από μισή ώρα το ρεύμα της περιφερειακής οδού στο ρεύμα προς τα δυτικά παρέμεινε κλειστό.

“Το λεωφορείο ήταν εκτός υπηρεσίας και δεν μετέφερε επιβάτες. Ο ΟΑΣΘ, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά”, τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης.

Γερανός του ΟΑΣΘ απομάκρυνε το καμένο λεωφορείο από τα οδόστρωμα ενώ εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης θα διερευνήσουν τα ακριβή αίτια το ατυχήματος.

Πηγή: ΕΡΤ