Δύο υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής ομάδας θα μπουν στο δυναμικό της Scuderia πριν την έλευση του Λιουις Χάμιλτον στο Μαρανέλο.

Οι Λοΐκ Σερά και Ζερόμ Ντ’Αμπρόζιο θα ξεκινήσουν να δουλεύουν στη Ferrari από την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Φυσικά, η εξέλιξη αυτή σχετίζεται άμεσα με την μεταπήδηση του Λιούις Χάμιλτον στη Scuderia από το 2025.

Ο Σερά θα αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής τεχνικού για το σασί και θα δουλεύει υπό τον τεχνικό διευθυντή της Ferrari Ενρίκο Καρντίλε. Το σενάριο της μετακίνησης του Γάλλου στην Scuderia ήταν γνωστό εδώ και αρκετό καιρό. Ο Σερά έχε εργαστεί κατά το παρελθόν στην BMW Sauber, ενώ από το 2011 ήταν με την Mercedes. Από το 2019 είχε την θέση του διευθυντή επιδόσεων.

Να σημειώσουμε ότι ο Λιούις Χάμιλτον έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Σερά. Και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Βρετανός έπαιξε ρόλο στην απόφαση του έμπειρου σχεδιαστή.

Όσο για τον πρώην οδηγό αγώνων, Ζερόμ Ντ’Αμπρόζιο, εκείνος θα αναλάβει την θέση του αναπληρωτή επικεφαλής της ομάδας. Ο Βέλγος θα δίνει αναφορά απευθείας στον Φρεντ Βασέρ, ενώ θα επιβλέπει και την ακαδημία οδηγών της Ferrari.

Ο Τότο Βολφ προάλειφε τον Ντ’Αμπρόζιο ως τον επόμενο επικεφαλής της Mercedes, καθώς ο Αυστριακός επιθυμούσε να μειώσει τις επισκέψεις του στις πίστες. Για τον λόγο αυτόν είχαμε δει τον Βέλγο αρκετές φορές πέρσι δίπλα στον Βολφ, στο γκαράζ της Mercedes.

Ωστόσο ο Ντ’Αμπρόζιο θα αναλάβει έναν παρόμοιο ρόλο, τελικά, στην Ferrari. Και εδώ η επιρροή Χάμιλτον είναι εμφανής. Μένει να φανεί ποια άλλα στελέχη της Mercedes θα ακολουθήσουν τον Χάμιλτον στην Ferrari.