Σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία υγείας της Βρετανίας (NHS) και το Cancer Research UK, η κακή αναπνοή είναι σύμπτωμα και του καρκίνου του λάρυγγα.

Σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του NHS, αναφέρεται πως: «Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν περισσότερες από 2.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του λάρυγγα κάθε χρόνο. Η πάθηση είναι πιο συχνή σε άτομα άνω των 60 ετών. Είναι πιο συχνή στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες».

Απώλεια βάρους και πνιγμό στο φαγητό
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Υγείας της Καλιφόρνιας, αυτό το σημάδι είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί σε μεταγενέστερα στάδια. Καθώς ο όγκος μεγαλώνει, μπορεί να προκαλέσει πόνο, απώλεια βάρους, κακή αναπνοή και πνιγμό στο φαγητό.

Και ο γιατρός Vishal Gupta, επίκουρος καθηγητής ογκολογίας και ωτορινολαρυγγολογίας, εξήγησε ότι δεν είναι ακριβώς γνωστό γιατί αυτός ο καρκίνος συνδέεται με κακή αναπνοή αλλά πιθανότατα σχετίζεται με τη συγκέντρωση υψηλών πολυαμινών στα καρκινικά κύτταρα.

Αυτό είναι ένα σημάδι, πως δεν εάν έχετε κακοσμία στο στόμα, καλό είναι εκτός από τακτικό βούρτσισμα, χρήση οδοντικού νήματος και σωστή ενυδάτωση, να συμβουλευτείτε και τον οδοντίατρό σας.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Πηγή: newsbeast.gr