Η αφιέρωση Μαρινάκη στον πατέρα του και οι αιχμές για ΕΠΟ και κυβέρνηση

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024, 9:35 πμ

… μετά την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League

Εμφανώς συγκινημένος ο Βαγγέλης Μαρινάκης στις δηλώσεις του μετά την ιστορική νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα και την πρόκριση στον τελικό του Conference League αφιέρωσε τη βραδιά στον πατέρα του Μιλτιάδη και τον Σάββα Θεοδωρίδη. Ωστόσο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού άφησε και αιχμές κάνοντας λόγο για τις δυσκολίες μέσα στις οποίες έγινε όλο αυτό και κυρίως «Να αναλογιστεί κανείς με ποια ποδοσφαιρική ομοσπονδία το κάναμε αυτό, και με ποια κυβέρνηση».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναλυτικά η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Απόψε εκατομμύρια κόσμος δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει. Το να παίζει ο Ολυμπιακός σε αυτόν τον τελικό, το να νικάει ομάδες οι οποίες είναι στο Champions League, ομάδες με επταπλάσια μπάτζετ και να παίζει όπως παίζει στην έδρα τους ή όπως απόψε στην έδρα μας, μας γεμίζει με πολύ μεγάλη χαρά, μεγάλη αισιοδοξία.

Πρέπει να αναλογιστεί κανείς από ποια χώρα ξεκινήσαμε και το κάναμε αυτό, με ποια ποδοσφαιρική ομοσπονδία το κάναμε αυτό, με ποια κυβέρνηση το κάναμε αυτό και παρόλες τις δυσκολίες το καταφέραμε αυτό το μεγάλο όνειρο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην αρχή το πίστεψε ένας, μετά δύο και μετά έγιναν περισσότεροι. Σιγά σιγά το πίστεψαν όλοι. Το είχαμε πει στους Νέους, γιατί αυτό είναι μεγαλύτερο επίτευγμα, να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης. Παρά τις δυσκολίες, παρά τα όσα γράφονται, το τι μπορεί να συζητάει ο καθένας, εμείς έχουμε πίστη στα όνειρά μας, τα στηρίζουμε και με σκληρή δουλειά και όλοι μαζί ενωμένοι πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε την κορυφή.

Είναι μια μεγάλη βραδιά, ιστορική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απόψε όλοι οι Έλληνες είναι μαζί. Τους χρειαζόμαστε όλους σε λίγο καιρό, σε ελληνικά χώματα, για να το σηκώσουμε όλοι μαζί. Είναι κάτι που θα το κάνουμε για την Ελλάδα μας, για τον Θρύλο μας, για τον Πειραιά μας, αλλά πάνω απ’ όλα για τον τόπο μας».

Σε ερώτηση ότι αυτή τη βραδιά την περίμεναν όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είπε, «Αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη σε δύο μεγάλους Ολυμπιακούς, τον πατέρα μου και τον Σάββα Θεοδωρίδη. Ο πατέρας μου με μεγάλωσε με μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό».

Τέλος μιλώντας για όλες τις επιτυχίες που έχει ο Ολυμπιακός σε όλα τα σπορ ανέφερε, «Από την πρώτη μέρα στον Ερασιτέχνη είπα ότι αυτό που έχουμε καταφέρει είναι μοναδικό στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει σύλλογος να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει ευρωπαϊκά τρόπαια όπως εμείς. Υπάρχει η Μπαρτσελόνα, εμείς και ίσως κάποιες άλλες ομάδες. Το χαιρόμαστε και το χαίρεται κι ο κόσμος μας».