Η Νoelia Voigt το διάσημο μοντέλο από την Αμερική που στέφθηκε Miss USA την περασμένη χρονιά, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον τίτλο της.

Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα η νεαρή καλλονή ανακοίνωσε την απόφασή της, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους που την ώθησαν να εγκαταλείψει τη ζωή των καλλιστείων.

Η 24χρονη Noelia δήλωσε ότι αποφάσισε να αποποιηθεί τον τίτλο της, μόλις επτά μήνες μετά τη στέψη της για λόγους ψυχικής υγείας.

«Ποτέ μην θέτετε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική σας ευεξία. Η υγεία μας είναι ο πλούτος μας», έγραψε η Voigt στη λεζάντα της ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες μετά την έναρξη του Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία.

Η νεαρή καλονή σημείωσε πώς προτεραιότητά της θα είναι πάντα η ψυχική της υγεία και όχι το μόντελινγκ, προτρέποντας τους ακολούθους της να σκέφτονται πρώτα τον εαυτό τους και αυτό που είναι καλύτερο για τους ίδιους.

«Στη ζωή, εκτιμώ ιδιαίτερα τη σημασία του να παίρνετε αποφάσεις που είναι καλύτερες για εσάς και την ψυχική σας υγεία. Ως άτομα, αναπτυσσόμαστε μέσα από την εμπειρία διαφορετικών πραγμάτων στη ζωή που μας οδηγούν στο να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό μας. Το ταξίδι μου ως Miss USA ήταν απίστευτα ουσιαστικό, εκπροσωπώντας τη Γιούτα με υπερηφάνεια και αργότερα τις ΗΠΑ ως Μις Υφήλιος. Δυστυχώς, πήρα την πολύ δύσκολη απόφαση να παραιτηθώ από τον τίτλο της Miss USA 2023», αναφέρει αρχικά στο μήνυμά της.

«Είμαι ευγνώμων για την αγάπη και την υποστήριξη των οπαδών, παλαιών και νέων, της οικογένειάς μου, των φίλων μου, των προπονητών μου, των πρώην πολιτειακών και τοπικών διευθυντών και της αγαπημένης μου Miss Teen USA, Uma Sofia. Στη διαδρομή μου αυτή, ενώ παρακολουθούσα διάφορες εκδηλώσεις και διαγωνιζόμουν στα καλλιστεία Miss USA και Miss Universe, είχα την ευκαιρεία να συνάψω φιλίες που θα κρατήσουν μια ζωή. Όλα αυτά είναι πράγματα ανεκτίμητης αξίας για τα οποία θα είμαι πάντα ευγνώμων», τονίζει η ίδια.

«Κάθε φορά που κάποιος με ρωτούσε ποιο ήταν το αγαπημένο μου κομμάτι του να είμαι Μις ΗΠΑ, πάντα μοιραζόμουν το πόσο μου άρεσε να συνεργάζομαι με το Smile Train, να μάχομαι ένθερμα για την καταπολέμηση του εκφοβισμού, για την πρόληψη της βίας, για τα δικαιώματα των μεταναστών και το να αναδεικνύω τις ρίζες μου ως η πρώτη Αμερικανίδα από τη Βενεζουέλα που κέρδισε τον τίτλο Μις ΗΠΑ», προσθέτει.

«Βαθιά μέσα μου ξέρω ότι αυτό είναι μόνο η αρχή ενός νέου κεφαλαίου για μένα και η ελπίδα μου είναι να συνεχίσω να εμπνέω τους άλλους να παραμένουν ακλόνητοι, να δίνουν προτεραιότητα στην ψυχική τους υγεία, να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και τους άλλους χρησιμοποιώντας τη φωνή τους και να μη φοβούνται ποτέ αυτό που επιφυλάσσει το μέλλον, ακόμη και αν το αισθάνονται αβέβαιο», αναφέρει τέλος.

Έγινε η πρώτη Αμερικανίδα από τη Βενεζουέλα που κέρδισε τον τίτλο Miss USA

Σημειώνεται ότι η Voigt στέφθηκε η 72η νικήτρια της Miss USA στο Ρίνο της Νεβάδα, στις 23 Σεπτεμβρίου 2023, και έγινε η πρώτη Αμερικανίδα από τη Βενεζουέλα που κέρδισε τον τίτλο.

Μίλησε για το bullying που υπέστη ως έφηβη όταν άρχισε να συμμετέχει για πρώτη φορά σε καλλιστεία σε ηλικία 16 ετών. «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη όταν κέρδισα αυτά τα τοπικά καλλιστεία και ήταν στην πραγματικότητα ο πρώην καλύτερος φίλος μου που ήταν ο αρχηγός όλων. Ήμουν πραγματικά πληγωμένη και μπερδεμένη ως προς το γιατί οι άνθρωποι που νόμιζα ότι ήταν φίλοι μου με κορόιδευαν επειδή έκανα κάτι για το οποίο ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένη και με το οποίο έκανα καλά πράγματα», είχε δηλώσει η Voigt στο Business Insider.