Η βραστή προβατίνα που κατανάλωσαν στο πανηγύρι χωριού της Ηλείας φαίνεται ότι οδήγησε στο κέντρο υγείας της περιοχής 37 πολίτες.

Όλοι τους μαζί με άλλους συντοπίτες τους είχαν παρακαθίσει σε τραπέζι πανηγυριού σε χωριό της περιοχής, που γίνεται κάθε χρόνο στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου.

Ένας-ένας τα 37 άτομα που επηρεάστηκαν μετέβησαν στο κέντρο υγείας προκειμένου να λάβουν την κατάλληλη αγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews, οι κάτοικοι εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης αμέσως μετά την κατανάλωση βραστής προβατίνας, ενώ όλοι έλαβαν εξιτήριο και είναι πλέον καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με το ilialive, στο κέντρο υγείας κατέφθασαν άτομα ηλικίας από 15 έως 90 ετών με τα ίδια συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και έντονους πόνους. Ο πρώτος ασθενής έφθασε στη μία το μεσημέρι και ο τελευταίος στις 8 το βράδυ.

Ηλεία: Τι λέει ένας από τους κατοίκους που έπαθε τροφική δηλητηρίαση

«Όλοι φάγαμε από το ίδιο φαγητό. Υπήρχε βραστό κρέας και γλυκά. Λίγη ώρα μετά άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα. Έντονη αδιαθεσία, πόνοι στην κοιλιά και 37 άτομα καταλήξαμε στο Κέντρο Υγείας με τροφική δηλητηρίαση. Οι γιατροί που εφημέρευαν μας πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, φαρμακευτική αγωγή και ορούς», κατήγγειλε κάτοικος στο ilialive.gr

Όπως δήλωσε στο ilialive.gr ο αναπληρωτής διευθυντής του Κ.Υ. Σταύρος Λεβέντης, οι πρώτοι ασθενείς ήταν δύο αδέρφια 15 και 16 ετών και η μητέρα τους. «Αρχικά νομίσαμε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Μόλις όμως άρχισαν να έρχονται και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν όλοι από το ίδιο χωριό και βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, διαπιστώσαμε αμέσως ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα ήταν έντονα: πόνοι στη κοιλιακή περιοχή, ναυτία, εμετός και διάρροια. Αμέσως παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και διαχειριστήκαμε την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας, χωρίς να χρειαστεί καμία διακομιδή. Οι ασθενείς παρέμειναν στην βραχεία νοσηλεία με ορούς και μόλις ένιωσαν καλύτερα επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Πάντως μέχρι να ενεργήσουν τα φάρμακα, υπέφεραν από τους πόνους» καταλήγει ο κ. Λεβέντης, που σημειώνει ότι αν οι συνθήκες μαγειρέματος ή και συντήρησης του κρέατος δεν είναι οι κατάλληλες, υπάρχει πάντα μεγάλος κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης.