Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζήτησε διακοπή της δίκης στον Βόλο λόγω της γυναικοκτονίας στο Μενίδι – Το μικρόφωνο της προέδρου και οι εξηγήσεις από Χρυσοχοϊδη

Την διακοπή μίας δίκης στον Βόλο ζήτησε σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την γνωστοποίηση της είδησης για την νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι.

Η συνήγορος υπεράσπισης στη δίκη των Αριστείδη Φραγκιουδάκη και Θωμά Κλημόπουλου αιτήθηκε να διακοπεί η δίκη, προκειμένου να παρέμβει ως πολιτικός αρχηγός, ωστόσο, η πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία στα δικαστήρια του Βόλου ήταν επεισοδιακή, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να αρπάζει δύο φορές το μικρόφωνο της πρόεδρου. Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, την πρώτη φορά γύρισε το μικρόφωνο ενώ η πρόεδρος μιλούσε και την δεύτερη «άρπαξε» όλη τη συσκευή.

Σημειώνεται, ότι η κα. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από την πρόεδρο να ηρεμήσει και μην διακόπτει την απολογία των κατηγορουμένων, ενώ από την πλευρά του ο μάρτυρας Στέλιος Λημνιός αρνήθηκε να καταθέσει, καθώς στη δικαστική αίθουσα υπήρχαν άνδρες της ΟΠΚΕ.

Ζητεί εξηγήσεις από Χρυσοχοϊδη για την παρουσία αστυνομίας στα Δικαστήρια Βόλου

Σε δήλωσή της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορος των δύο πολιτών που δικάζονται, επισήμανε ότι αυτά που συμβαίνουν στα δικαστήρια Βόλου είναι  η απόλυτη απόδειξη κατάρρευσης του Κράτους Δικαίου, σύμφωνα με το e-thessalia.gr.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ζητώ να πληροφορηθώ άμεσα γιατί σε μία δίκη πολιτών που αγωνίζονται για το περιβάλλον, καταμηνύθηκαν ψευδώς από τον Αχ. Μπέο και τους δημοτικούς του συμβούλους παρίσταται ισχυρή αστυνομική δύναμη της ΟΠΚΕ που αποστολή της είναι η πρόληψη και καταπολέμηση του εγκλήματος.  Για ποιο λόγο απασχολούνται πάνω από 30 αστυνομικοί στην αίθουσα τρομοκρατώντας πολίτες και συλλαμβάνοντας μάρτυρες. Αυτά που συμβαίνουν είναι ευθεία ευθύνη της κυβέρνησης, δεν έρχεται αστυνομική δύναμη χωρίς εντολή από το Υπουργείο. Ζητάω εξηγήσεις τώρα από τον κ. Χρυσοχοϊδη. Έτσι θα πατάξει την εγκληματικότητα; Έτσι θα αντιμετωπίσει το έγκλημα; Κατατρομοκρατώντας τους πολίτες και στηρίζοντας ένα δικαστήριο έκπτωτο το οποίο παραβιάζει τη νομιμότητα;».

Αναφορικά με τα όσα διαδραματίζονται στα δικαστήρια του Βόλου, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι δίνεται μια μάχη για τα αυτονόητα.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει για τα θέματα Κράτους Δικαίου. Του κατέθεσα για 12η φορά επίκαιρη ερώτηση και δεν έχει απαντήσει για τα ζητήματα που εκθέτουν τη δικαστική λειτουργία στη χώρα και αποτυπώνουν παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης.  Αυτή τη στιγμή απλοί πολίτες που μάχονται και αγωνίζονται  για το περιβάλλον βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, η δημοτική αρχή που τους έκανε μήνυση προσπαθεί να προστατευθεί από τις κατηγορίες ψευδορκίας και ένα δικαστήριο εντεταλμένο απειλεί μάρτυρες, πολίτες και τον παριστάμενο κατηγορούμενο -γιατί ο έτερος κατηγορούμενος έπαθε έμφραγμα- συλλαμβάνει απλούς πολίτες και μάρτυρες, διατάσσει την κράτησή τους για λόγους παιδαγωγικούς, ουσιαστικά για λόγους πειθαρχίας σε παράνομες εντολές.

Το άρθρο 120 του Συντάγματος λέει ότι οι πολίτες έχουν υποχρέωση να αντιστέκονται σε όποιον επιχειρεί να καταλύσει το σύνταγμα και τη δημοκρατία με τη βία.  Είναι υποχρέωση μας και είναι υποχρέωσής μου ως συνηγόρου να αντιστέκομαι σε αυτή τη διαδικασία εξόφθαλμης κατάλυσης της λειτουργίας και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης».