Στην Αθήνα βρίσκεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος πραγματοποιεί σειρά επαφών για τα προβλήματα της σχολικής στέγης.

Ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε διαβεβαιώσεις πως θα αναζητηθούν άμεσα τρόποι για την αντιμετώπιση των επειγουσών ζητημάτων που σχετίζονται με τις σχολικές υποδομές στην πόλη.

Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Αγγελούδης είχε σύσκεψη για το θέμα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τον με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές) Αθανάσιο Γιάνναρη. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα πέντε λυόμενα σχολεία στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης. Είχε συμφωνηθεί να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι απαιτούμενες μελέτες για την κατασκευή νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών μονάδων.

Διαβάστε – Θεσσαλονίκη: Τα πέντε λυόμενα σχολεία στη συνάντηση Αγγελούδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αγγελούδης είχε θέσει τα προβλήματα της σχολικής στέγης στον πρωθυπουργό κατά την συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη, με τον δήμαρχο να ζητά έκτακτη χρηματοδότηση. Τότε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε θετικός στη νέα στήριξη που ζητούσε ο δήμαρχος. Μάλιστα, στην εν λόγω συνάντηση ήταν παρών και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος άμεσα είχε κανονίσει και την επαφή του δημάρχου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ.

Τέλος, ο κ. Αγγελούδης, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, είχε συνεργασία και με τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, με στόχο την αναζήτηση κοινών, βιώσιμων λύσεων για σύγχρονη, αξιοπρεπή και ασφαλή σχολική στέγη, καθώς ο δήμος Γλυφάδας κλήθηκε να διαχειριστεί ανάλογες προκλήσεις.