Είναι εννέα μηνών έγκυος, ωστόσο ο σύζυγός της την αποκάλεσε «άχρηστη» – «Κάθεται στο σπίτι όλη μέρα και δεν καθαρίζει»

Η καθημερινότητα μίας εγκύου δεν είναι εύκολη. Συχνά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία έγκυος γυναίκα και πόσο λίγη βοήθεια της προσφέρεται. Με το σώμα  να υφίσταται τόσες πολλές μεταβολές, τη σωματική δυσφορία, ορμονικές διακυμάνσεις, οι γυναίκες που περιμένουν παιδί, περνούν πάρα πολλά.

Η γυναίκα της ιστορίας είναι πληγωμένη, καθώς ο άνδρας της, την είπε «άχρηστη» επειδή δεν καταφέρνει να κάνει τίποτα στο σπίτι – παρότι είναι εννέα μηνών έγκυος.  Θα γεννήσει το μωρό της σε δύο με τρεις εβδομάδες και έτσι, περνάει το άγχος και τη σύγχυση που βιώνουν όλες οι γυναίκες κατά τα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης.

Μιας και είναι η πρώτη της εγκυμοσύνη, το κάθε σύμπτωμα και η παραμικρή σωματική αλλαγή, έχει τεράστιο αντίκτυπο…

Η γυναίκα έχει σταματήσει να δουλεύει ήδη από τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης και ο μόνος που δούλευε ήταν ο άνδρας της. Επίσης, το αυτοκίνητό της χάλασε, στην μέση του πουθενά με αποτέλεσμα εκείνος να παίρνει το αυτοκίνητό της κάθε μέρα, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε μέρα, επί δύο μήνες, πηγαινοέρχεται με τα πόδια.

«Αγοράσαμε αυτό το τεράστιο διώροφο προτού να μείνω έγκυος και, από τότε που έμεινα έγκυος, είναι πολύ δύσκολο να το συντηρήσω», εξηγεί.

«Περνάω πολλά και κουράζομαι πολύ διαρκώς, με αποτέλεσμα το σπίτι να  μην είναι σε καλή κατάσταση. Παραδέχομαι ότι εγώ φταίω, και νιώθω άσχημα που ζητάω βοήθεια απ’ τον άνδρα μου, ο οποίος εργάζεται όλη την ημέρα. Οι ευθύνες γίνονται ολοένα και πιο πιεστικές ειδικά το τελευταίο τρίμηνο».

Λίγες ημέρες πριν, ο άνδρας της είχε θυμώσει, επειδή είχαν μαζευτεί άπλυτα στο σπίτι.

Σε μία στιγμή απόγνωσης, ο άνδρας της, της είπε ότι είναι άχρηστη, αφού δεν μπορεί να κάνει τίποτα, παρόλο που είναι όλη την ημέρα στο σπίτι. Τα λόγια του, πλήγωσαν τα αισθήματά της, μιας και, στην κατάστασή της, περίμενε περισσότερη κατανόηση.

Η γυναίκα υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι της είναι δύσκολο να σκύβει, να μαζεύει τα άπλυτα και να τα κουβαλάει, να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες, ειδικά από τη στιγμή που όλο της το σώμα πονάει. Νιώθει ότι ο άνδρας της δεν τη σέβεται καθόλου, ωστόσο αναρωτιέται αν θα έπρεπε να είναι πιο προνοητική με το νοικοκυριό.

Θα πρέπει να νιώθει άσχημα ή μήπως πρέπει να περιμένει περισσότερη κατανόηση από τον άνδρα της;