Η Lotus σχεδίασε το αγωνιστικό ποδήλατο πίστας που θα χρησιμοποιήσει η ομάδα της Μ. Βρετανίας στο Παρίσι 2024.

Μπορεί οι περισσότεροι τη Lotus να γνωρίζουμε από τα σπορ αυτοκίνητα της, ωστόσο η βρετανική μάρκα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι και η αγωνιστική ποδηλασία πίστας. Μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια συνεργάζεται με την Ολυμπιακή ομάδα ποδηλασίας της Μ. Βρετανίας σχεδιάζοντας τα ποδήλατα με τα οποία αγωνίζονται στις μεγάλες διοργανώσεις.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 η Lotus για μία ακόμα φορά θα βοηθήσει στη σχεδίαση των αγωνιστικών ποδηλάτων της ομάδας. Πρόσφατα μάλιστα παρουσίασε το νέο μοντέλο το οποίο είναι εμπνευσμένο από πολεμικά αεροσκάφη.

Για την κατασκευή του συνεργάστηκαν δύο εταιρείες η Hope και Renishaw όπως είχε γίνει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Το ποδήλατο ονομάζεται Hope-Lotus και το πιο σημαντικό κομμάτι του ποδηλάτου φυσικά είναι η αεροδυναμική. Εκεί έβαλε το χεράκι του το έμπειρος σχεδιαστής Ρίτσαρντ Χιλ.

Το βασικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε για το ποδήλατο ήταν το υψηλής αντοχής ανθρακόνημα που χρησιμοποιείται και στο Lotus Evija. Επιπλέον, το εμπρός πιρούνι σχεδιάστηκε με γνώμονα την αεροδυναμική των πολεμικών αεροσκαφών προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερη κάθετη δύναμη που θα επιτρέψει στο ποδήλατο να έχει καλύτερη συμπεριφορά στις ψηλές ταχύτητες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ξεκινούν στις 26 Ιουλίου και αναμένουμε την απόδοση των ποδηλάτων της Lotus στο εντυπωσιακό άθλημα της ποδηλασίας πίστας.