Στην διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία μεταφορά οπλισμού στην Ουκρανία προέβη ο υπουργός Εθνικής άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην Βουλή.

Συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας απαντώντας στην βουλευτή της Νέας Αριστεράς, κα Σία Αναγνωστοπούλου, που του έθεσε το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο “Στα κρυφά 250 κοντέινερ με οπλισμό στην Ουκρανία”. Ειδικότερα στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τίτλο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις» στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία μεταφορά, υπάρχει πώληση πεπαλαιωμένου πολεμικού υλικού σε άλλες χώρες βάσει σχετικών συμφωνιών.

Παράλληλα ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι “δεν έχουμε αποκρύψει σε ποιόν και τί πουλάμε στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών της χώρας. Πουλάμε πεπαλαιωμένο υλικό σε Τσεχία και ΗΠΑ ενώ εξοικονομούμε πόρους, με δεδομένο ότι η καταστροφή, και μόνο, του υλικού αυτού, θα υπερέβαινε τα 100 εκ ευρώ, να μη γινόμαστε ακόλουθοι πρωτοσέλιδων”.

Πηγή:xronos.gr

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.