Ένας ιερέας έχει γίνει viral στη Βραζιλία αφού εθεάθη σε ένα βίντεο να τραβάει με δύναμη το κεφάλι ενός μωρού, μόλις ενός έτους, ενώ το βαφτίζει.

Η παράξενη σκηνή έλαβε χώρα στην ενορία του São Sabestião το Σάββατο, ενώ οικογένειες είχαν συγκεντρωθεί για να τελέσουν τη χριστιανική τελετή.

Στο βίντεο, η Juliane, η μητέρα, φαίνεται να κρατά την κόρη της Jhullie, η οποία αισθανόταν δυσάρεστα, πάνω από τη κολυμπήθρα, καθώς ο ιερέας Ricardo Pinheiro προσπαθούσε να ρίξει αγιασμό στο κεφάλι του παιδιού, ενώ τοποθετούσε το χέρι του στο λαιμό της.

Ωστόσο, η Jhullie αντιστέκεται και μετακινείται πριν η Juliane την τοποθετήσει ξανά πάνω από την κολυμβήθρα. Ο πατέρας Pinheiro ρίχνει στη συνέχεια το αγιασμό στο κεφάλι της Jhullie πριν το βρέφος βγάλει μια δυνατή κραυγή.

Η μικρή Jhullie συνεχίζει να κλαίει και κινείται στην αγκαλιά της μητέρας της, η οποία απομακρύνεται από τον ιερέα. Ο ιερέας φαίνεται να ενοχλείται από την αντίδραση του μωρού και το τραβάει από το κεφάλι προς το μέρος του.

Η μικρή συνεχίζει να κλαίει καθώς η μητέρα της την φέρνει προς το μέρος της σε μια προσπάθεια να την κάνει να ηρεμήσει. Η Juliane και η οικογένειά της εξοργίστηκαν από τη συμπεριφορά του ιερέα και κάλεσαν την εκκλησία να ξεκινήσει έρευνα, σύμφωνα με το βραζιλιάνικο πρακτορείο ειδήσεων G1.

«Είμαστε θυμωμένοι, νιώθουμε ανίσχυροι», δήλωσε η ίδια. «Δεν καταλαβαίνουμε πώς κάποιος που υποτίθεται ότι είναι ο εκπρόσωπος του θεού μπορεί να φέρεται έτσι απέναντι σε ένα τόσο αθώο πλάσμα. Θέλω δικαιοσύνη! Αυτό δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο».

Η αδελφή της και νονά του μωρού, κατηγόρησε τον ιερέα ότι έδειξε λιγότερη συμπόνια προς την Jhullie σε σύγκριση με τα άλλα παιδιά που βαφτίστηκαν, αναφέρει η Daily Mail.

«Εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε τη στάση να πάρουμε μέτρα και να τον περιορίσουμε εκεί ακριβώς, επειδή υπήρχαν άλλα παιδιά που βαφτίζονταν», είπε. Ο ιερέας ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια σε δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εκκλησίας.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους όσοι αισθάνθηκαν θλίψη από τη χθεσινή μου στάση», ανέφερε. ‘Αναγνωρίζω την έλλειψη φιλανθρωπίας μου προς την οικογένεια, το παιδί και τους καλεσμένους. Στο τέλος της βάπτισης, η οικογένεια επικοινώνησε μαζί μου».

«Μπόρεσα να ζητήσω συγχώρεση για ό,τι συνέβη, αν και δεν ήταν σκόπιμο… Η ζωή είναι μια εμπειρία μάθησης και ανά πάσα στιγμή ο Θεός θέλει να μας αγιάζει και να μας εξαγνίζει».