«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπαρχιφύλακα Β. Ι. και τον Υπαρχιφύλακα Λ. Λ. της Ομάδας ΔΙΑΣ Ν/Α Αττικής, οι οποίοι με την κατάρτιση που διαθέτουν, την ηρωική τους προσπάθεια καθώς και την ανθρωπιά τους κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον σύζυγό μου. Συγκεκριμένα ο σύζυγός μου την 19η Μαρτίου 2024 και περί ώρα 15:40 υπέστη έμφραγμα στην περιοχή της Γλυφάδας. O Υπαρχιφύλακας Β. Ι. και ο Υπαρχιφύλακας Λ. Λ. έσπευσαν αμέσως στο σημείο του συμβάντος και του χορήγησαν τις σωτήριες πρώτες βοήθειες φροντίζοντας ακόμη και για την κλήση ασθενοφόρου. Ο σύζυγός μου διεκομίσθη έχοντας τις αισθήσεις του στο Γ.Ν. Λαϊκό όπου παρέμεινε για μία εβδομάδα κι εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου υπεβλήθη με επιτυχία σε τετραπλό bypass. Να επισημάνω ότι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του συζύγου μου στο Γ.Ν. Λαϊκό επικοινώνησαν με τη Γραμματεία του Νοσοκομείου για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του κι έστειλαν τις θερμότερες ευχές τους για τη γρήγορη ανάρρωσή του, γεγονός που αποδεικνύει το ήθος τους και την παιδεία που διαθέτουν. Παρακαλώ πολύ δεχθείτε τα συγχαρητήριά μου για τα στελέχη με τα οποία έχετε επανδρώσει την ομάδα σας».

Βίντεο: Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. έσωσαν άνδρα που υπέστη έμφραγμα – «Κάναμε ΚΑΡΠΑ εναλλάξ για 20 λεπτά»

Βίντεο με την επιτυχημένη προσπάθεια δύο αστυνομικών να κρατήσουν στη ζωή έναν άνδρα, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο υπέστη έμφραγμα στην Γλυφάδα, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ συνοδεύοντας την ανάρτηση στο Χ από την ευχαριστήρια επιστολή της συζύγου του.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η γυναίκα, οι δύο υπαρχιφύλακες της ομάδας ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής «έσπευσαν αμέσως στο σημείο του συμβάντος και του χορήγησαν τις σωτήριες πρώτες βοήθειες φροντίζοντας ακόμη και για την κλήση ασθενοφόρου».

Σύμφωνα με την ίδια, ο σύζυγός της, «διεκομίσθη έχοντας τις αισθήσεις του στο Γ.Ν. Λαϊκό όπου παρέμεινε για μία εβδομάδα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου υπεβλήθη με επιτυχία σε τετραπλό bypass» με τους δύο αστυνομικούς, μάλιστα, να επικοινωνούν μαζί της προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας του «γεγονός που αποδεικνύει το ήθος τους και την παιδεία που διαθέτουν».

Αστυνομικοί με την ηρωική τους υπερποσπάθεια και την ανθρωπιά τους κατάφεραν να κρατήσουν στην ζωή άνδρα που υπέστη έμφραγμα στην Γλυφάδα!
Μπράβο στα παλικάρια της ΕΛΑΣ👏 pic.twitter.com/K0KSjx4WRr
— Νίκος🇬🇷Σωτηρόπουλος (@NIKSOTIROPOYLOS) May 9, 2024

«Είδαμε έναν άνδρα στον δρόμο, με πολίτες δίπλα. Ο συνάδελφος έκανε ΚΑΡΠΑ, ταυτόχρονα είχαμε ενημερώσει το ασθενοφόρο. Έκανε χρήση απινίδωσης και εν συνεχεία συνέχισε την ΚΑΡΠΑ μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο να τον παραλάβει. ΚΑΡΠΑ κάναμε εναλλάξ για περίπου 20 λεπτά.  Ο άνθρωπος αυτός είναι ανάμεσα μας.», είπε ο υπαρχιφύλακας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρέθηκε στο σημείο.