Με τον τελικό Ολυμπιακού-Φιορεντίνα «αναμετρήθηκε» η τελευταία εκδήλωση των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Τετάρτης στο Ζάππειο.

Παρά τις λίγες άδειες καρέκλες από καλεσμένους που ακύρωσαν προκειμένου να δουν τον αγώνα, σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και των επιχειρήσεων βρέθηκαν στην εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ολοκληρώθηκε στις 10 το βράδυ και στη συνέχεια κάποιοι από τους καλεσμένους αποχώρησαν διακριτικά, χάριν της στρογγυλής θεάς.

Εκεί ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο πρώην υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο τέως δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η Μιλένα Αποστολάκη, ο πρώην υφυπουργός Θεόδωρος Κασίμης και ο Γιώργος Μουρούτης. Επίσης, παραβρέθηκαν οι δικηγόροι Σάκης Κεχαγιόγλου και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Αρχικά, οι καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου, που είχε κατακλυστεί από μαύρα πολυτελή βαν, τα οποία μετέφεραν τους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τα ξενοδοχεία της Πλατείας Συντάγματος. Με κοκτέιλ και κεράσματα πέρασαν αρκετή ώρα σε πηγαδάκια, συζητώντας για τα συμπεράσματα του συνεδρίου, τις ευρωεκλογές αλλά και τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές.

Στη συνέχεια πέρασαν στο εσωτερικό, όπου είχε προγραμματιστεί η δεξίωση για τους καλεσμένους, στους οποίους προσφέρθηκε αρνί για κυρίως πιάτο και πάβλοβα για επιδόρπιο.

Στην αυλαία των εκδηλώσεων ο πρόεδρος των Ελλήνων Αρχόντων, Θανάσης Μαρτίνος, εξέφρασε την ελπίδα η συνεργασία των μελών Αμερικής, Ελλάδας και Ευρώπης να συνεχιστεί, ενώ ανακοινώθηκε ότι μαζί με τη σύζυγό του, Μαρίνα Μαρτίνου, θα στηρίξουν το ταμείο των Αρχόντων.

Δείτε εικόνες και βίντεο: