Σε συνέντευξη του, ο Δημήτρης Καιρίδης χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την απόφαση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προβεί στην μετατροπή της Μονής της Χώρας της Κωνσταντινούπολής σε τέμενος.  Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έκανε λόγο για μία «απολύτως καταγγελτέα κίνηση», τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει το θέμα επί τάπητος κατά την επισκεψή του στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «όπως το έθεσε και το υπουργείο Εξωτερικών. Όλα τίθενται».

Μιλωντας στον ΣΚΑΙ, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Είναι ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και έρχεται σήμερα ο Ερντογάν, σε συνέχεια με αυτό που έγινε με την Αγιά Σοφιά, κλείνοντας το μάτι στο ακραίο ισλαμιστικό εκλογικό ακροατήριό του».

«Δεν υπάρχει κανένας κατευνασμός» – «Ο Ερντογάν έκανε στροφή, όχι η Ελλάδα»

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ελλαδας με την Τουρκία, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένας κατευνασμός. Ο Ερντογάν έκανε στροφή, όχι η Ελλάδα. Ο Ερντογάν πήγε από το Μητσοτάκης γιοκ, στο να μην έχουμε ούτε παραβιάσεις».

Μιλώντας για την επισκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία, ο κ. Καιρίδης τόνισε ότι «είναι μία επίσκεψη εργασίας», τονίζοντας ότι στα σοβαρά ζητήματα, τα πράγματα είναι μπλοκαρισμένα, καθώς η Τουρκία παραμένει στις πάγιες θέσεις της.