Ανδρέας Λοβέρδος: Η συγκινητική ιστορία από τα παιδικά του χρόνια – «Στο αριστερό μπαλκόνι έμενε ένα παιδί με πολυμυελιτιδα»

Ο πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες» μιλώντας για την παιδική του ηλικία θυμήθηκε ένα συγκινητικό περιστατικό που στην αριστερή πλευρά από το μπαλκόνι του σπιτιού του έμενε ένα παιδί με πολυομιελίτιδα.

«Θυμάμαι, πολύ έντονα, το σπίτι που γεννήθηκα. Στην οδό Μαιζώνος. Και γιατί το θυμάμαι; Το θυμάμαι γιατί απέναντι και δεξιά από το μπαλκόνι που είχαμε ήταν μια αλάνα και μέσα είχε κάτι σαν… καλύβα και δεν με άφηναν οι γονείς μου να πάω γιατί εκεί μέσα έπεφτε πολύ ξύλο. Την θυμάμαι γιατί μου έχει… χτυπήσει την πόρτα. Μην με ρωτήσετε γιατί όμως».

«Την θυμάμαι επίσης έντονα, εκείνη τη γωνιά της γης γιατί στο αριστερό μπαλκόνι σε κτίριο του ίδιου ιδιοκτήτη -νοικιάζαμε εμείς- έμενε ένα παιδί με πολυομιελίτιδα. Ακούνητο. Το έβγαζαν στο μπαλκόνι και καθόταν εκεί. Ήταν τραγικό. Το σπίτι ακόμα δεν έχει γκρεμιστεί. Περνάω από ‘κει και τα θυμάμαι όλα αυτά», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.