Αλέξης Τσίπρας: Νέο «μήνυμα» προς Κασσελάκη για τη «μετα- πολιτική» και τα… viral

Ως αιχμή με πολλούς αποδέκτες και μεταξύ άλλων και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη ερμηνεύτηκε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε «μετα- πολιτική που επικεντρώνεται στο… viral» κατά την ομιλία του στο Eurojam 2024 στο Βερολίνο.

Λίγες εβδομάδες μετά την αποστροφή του ότι η πολιτική δεν είναι TikTok, ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε χθες νέο μήνυμα από την Γερμανία και προς τον διάδοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς βέβαια να τον κατονομάζει.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κρίση της πολιτικής αντιπροσώπευσης: «Καθημερινά βλέπουμε πολίτες που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην εθνική και την Ευρωπαϊκή πολιτική να κινούνται από την αποχή, στην αντιπολιτική, στην ακροδεξιά. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως η απάντηση δεν είναι η αντιπολιτική. Ούτε η μετα-πολιτική που επικεντρώνεται στο να “γίνεσαι viral”, αντί να κινητοποιείς τους πολίτες στη βάση προοδευτικών πολιτικών. Στόχος μας πρέπει να είναι να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά στην πολιτική και την πολιτική πιο κοντά στους πολίτες».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην διακυβέρνηση του λέγοντας: «Είμαι περήφανος που ως κυβέρνηση αγωνιστήκαμε για πολλά από αυτά και πετύχαμε ορισμένα, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Δεν πετύχαμε να φτιάξουμε ούτε μια άλλη Ευρώπη ούτε μια άλλη Ελλάδα. Γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Γιατί αυτός είναι κοινός αγώνας. Όχι μόνο για κυβερνήσεις. Αλλά και για τους πολίτες και τους λαούς της Ευρώπης».

Τέλος σε σχέση με τις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές είπε ότι «αποτελούν σημείο καμπής» και πρόσθεσε: «Είτε θα μας πάνε μπροστά, αν ενισχυθούν οι προοδευτικές δυνάμεις. Ή θα μας πάνε πίσω. Ο αγώνας για μια άλλη Ευρώπη – που θα είναι και ισχυρή και κοινωνική – πρέπει να συνεχιστεί. Όχι μόνο διότι είναι εφικτό, αλλά και διότι σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ: