Ένα απίστευτο περιστατικό έφερε σήμερα (10/5) στο φως της δημοσιότητας ο Μιχάλης Γιαννάκος, ο πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Μιλώντας στο Mega, υποστήριξε ότι έχουν εξαφανιστεί 5 παιδιά που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου με εισαγγελική εντολή, βάσει της οποίας η επιμέλειά τους είχε αφαιρεθεί από τους γονείς τους.

Στα παιδιά γίνονται εξετάσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση από το οικογενειακό περιβάλλον

Πρόκειται για 5 αδελφάκια ηλικίας 8,9,10,11 και 16 ετών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, τα ίχνη των 5 παιδιών έχει χαθεί και στην Πάτρα έχει σημάνει συναγερμός.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννάκος δήλωσε ότι τα 5 αδελφάκια είχαν οδηγηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο και συγκεκριμένη στην παιδιατρική κλινική μετά από εισαγγελική εντολή. Σημειώνεται πως τα παιδιά διέμεναν σε ισόγεια κατοικία στην Πάτρα κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ παράλληλα ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Η εισαγγελική εντολή έχει εκδοθεί στις 30/4. Στα παιδιά γίνονται εξετάσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση από το οικογενειακό περιβάλλον. Η εισαγγελική εντολή είναι να μην τα δουν καθόλου τα παιδιά οι γονείς τους», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Τα παιδιά είχαν μεταφερθεί στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου για να φιλοξενηθούν προσωρινά και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη δομή φιλοξενίας.

Ωστόσο, τα παιδιά ξέφυγαν από την προσοχή των εθελοντών και το «έσκασαν» από το νοσοκομείο, με τις Αρχές να κάνουν έρευνα για τον εντοπισμό τους.