Στη Zeekr, ετοιμάζονται να παρουσιάσουν το 009 Grand, την υπερπολυτελή έκδοση του MPV μοντέλο η οποία δεν θα έχει αντίπαλο στην κατηγορία μίνι βαν με τέσσερις θέσεις και ένα τεράστιο σύστημα ψυχαγωγίας.

Η Zeekr στοχεύει στην πολυτέλεια των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της για να μπορέσει να διακριθεί τόσο στην κινεζική όσο -κυρίως- στην ευρωπαϊκή αγορά. Έχει δημιουργήσει ήδη το 009 αλλά στις 19 Απριλίου (τρέχοντος έτους) θα παρουσιάσει το 009 Grand, την επιμηκυσμένη εκδοχή τού επιβατικού βαν οχήματός της.

Αυτό θα είναι τετραθέσιο, με τις πίσω θέσεις και τον διαθέσιμο χώρο να είναι αντίστοιχα μιας υπερπολυτελούς λιμουζίνας ή της Πρώτης Θέσης αεροσκάφους. Το αυτοκίνητο θα έχει πολύ καλής ποιότητας υλικά στο εσωτερικό του όπως και μεγάλη οθόνη για να διασκεδάζουν οι δύο πίσω επιβάτες κατά τη μετακίνησή τους.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τη διάστασή της αλλά είναι προφανές ότι λειτουργεί και ως διαχωριστικό ώστε αυτοί να μην έχουν άμεση οπτική επαφή με τον οδηγό και τον συνοδηγό.

Στις πρώτες φωτογραφίες που δημοσίευσε Zeekr από 009 Grand μπορούμε να δούμε ότι αμάξωμά του διαθέτει χρώμιο στη μάσκα, στο πλάι και στο πίσω μέρος του. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τους τροχούς 20 ιντσών.

Τα παράθυρα για τους πίσω επιβαίνοντες είναι φιμέ για να έχουν αυτοί τη διακριτικότητά τους και οι πλαϊνές συρόμενες πόρτες ανοιγοκλείνουν ηλεκτρικά. Η κινεζική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη λεπτομέρειες που να αφορούν στα τεχνικά χαρακτηριστικά, στην απόδοση, στην αυτονομία και στις επιδόσεις του 009 Grand.

Ωστόσο, το 009, η κανονική έκδοση του μοντέλου, έχει μπαταρίες 140 kWh που δίνουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 822 χλμ. (κατά το κινεζικό πρότυπο CLTC και όχι το WLTP) και ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 544 ίππους.