Η Suzuki με το Ignis προσφέρει όλα όσα θα ζητούσε ο σύγχρονος οδηγός από ένα γεμάτο τεχνολογία hybrid SUVστις ιδανικές διαστάσεις.

Το πέρασμα στον 21ο αιώνα πριν από 24 χρόνια ενέπνευσε την Suzuki να παρουσιάσει ένα hybrid SUV μοντέλο που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα στον καθημερινό τρόπο μετακίνησης. Το IGNIS ήταν εκείνο που έφερε επανάσταση στην πολυχρηστικότητα των μικρών αυτοκινήτων πόλης προσθέτοντας πολλά στοιχεία που μέχρι τότε κανένα μοντέλο αυτής της κατηγορίας δεν προσέφερε στον οδηγό του.

Δύο δεκαετίες αργότερα το Suzuki Ignis όχι μόνο είναι εδώ, αλλά είναι και πιο επίκαιρο από ποτέ χάρη στον ταλαντούχο χαρακτήρα του ο οποίος ταιριάζει ιδανικά στο σύγχρονο τρόπο μετακίνησης. Δυνατό σημείο του IGNIS παραμένουν οι compact διαστάσεις του που το κάνουν εύκολο στη χρήση εντός πόλης, κυρίως στο παρκάρισμα και τις μανούβρες.

Τα κορυφαία χαρακτηριστικά του Suzuki IGNIS

Σχεδιαστικά το IGNIS μπορεί να ακολουθεί πιστά την παράδοση της Suzuki, ωστόσο ταυτόχρονα έχει κάνει μια σοβαρή στροφή προς την νεανικότητα. Η compact SUV σιλουέτα του και η κυβιστική σχεδίαση με τις έντονες ακμές το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα της μικρής κατηγορίας που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, ενώ η προσθήκη ιδιαίτερων φωτιστικών σωμάτων, τόσο μπροστά όσο και πίσω σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή ανεβάζουν τον πήχη της αισθητικής.

Το Suzuki IGNISείναι διαθέσιμο σε πολλές χρωματικές επιλογές και μάλιστα κάποιες από αυτές διαθέτουν και διχρωμία για το αμάξωμα και την οροφή. Από την άλλη, το φινίρισμα και η ποιότητα κατασκευής μπορούν να χαρακτηριστούν σημείο αναφοράς στην κατηγορία φέροντας την εγγύηση της «Made in Japan» φιλοσοφίας της Suzuki.

Η νεανικότητα στην εξωτερική εμφάνιση του IGNIS έχει περάσει και στο εσωτερικό του. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του μια οθόνη αφής 7,0 ιντσών πολλαπλών λειτουργιών με σύνδεση Bluetooth προκειμένου οι ενδείξεις του smartphone να μεταφέρονται στην οθόνη. Παράλληλα, τα παραδοσιακά όργανα είναι υπερπλήρη, ενώ όλοι οι διακόπτες είναι εργονομικά τοποθετημένοι για μεγιστοποίηση της χρηστικότητας.

Εκτός από τη νεανική αισθητική στην καμπίνα του IGNIS, η Suzuki έχει φροντίσει να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα ποιοτικά και ανθεκτικά υλικά βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον περιπετειώδη χαρακτήρα του αυτοκινήτου στη σκληρή καθημερινή χρήση.

Ακόμα ένα δυνατό σημείο του Suzuki IGNIS είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος η οποία φτάνει τα 18 εκατοστά, χαρακτηριστικό των καθαρόαιμων SUV που του επιτρέπει να περάσει εύκολα κάθε εμπόδιο μέσα στην πόλη. Ενώ δεν θα προβληματίσει καθόλου τον οδηγό σε εξόρμηση στη φύση καθώς μπορεί εύκολα να κινηθεί και σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Hybrid SUV σημαίνει ισχυρές επιδόσεις & χαμηλή κατανάλωση

Τα υβριδικά αυτοκίνητα εξασφαλίζουν εξαιρετικά οφέλη χαμηλής κατανάλωσης και μέγιστης απόδοσης. Έτσι και η Suzuki έχει επιλέξει έναν αξιόπιστο και σύγχρονο κινητήρα βενζίνης 1.200 κυβικών (1.2 DualJet) για το IGNIS ο οποίος αποδίδει 83 ίππους και 107 Nm ροπής. Το σύνολο προσφέρεται με αυτόματο κιβώτιο CVT ή με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ συνεργάζεται και με ήπια υβριδικό σύστημα (Mild Hybrid) το οποίο βελτιώνει τόσο τις επιδόσεις και τις εκπομπές ρύπων, αλλά κυρίως την κατανάλωση καυσίμου.

Το IGNIS είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας hybrid SUV με δυνατότητα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς. Χάρη στο προηγμένο και πρωτοποριακό σύστημα ALLGRIP AUTO, ακόμα και όταν το οδόστρωμα έχει χαμηλό επίπεδο πρόσφυσης παραμένει σταθερό και ασφαλές εμπνέοντας εμπιστοσύνη στον οδηγό. Το σύστημα αυτόματα μοιράζει τη ροπή στους τροχούς που έχουν πρόσφυση διευκολύνοντας την κίνηση του IGNIS ακόμα και στο χιόνι ή τη λάσπη.

Το Suzuki IGNIS είναι ένα hybrid SUV αυτοκίνητο που τα έχει όλα και κάνει τη ζωή του οδηγού εύκολη. Είναι πρακτικό, αποτελεσματικό, ανθεκτικό, νεανικό και γεμάτο τεχνολογία. Ο πολυτάλαντος χαρακτήρας του το κάνει εξίσου ικανό στις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη κερδίζοντας επάξια τον τίτλο σαν κορυφαίο αυτοκίνητο πόλης αλλά και στις εξορμήσεις στη φύση, έχοντας πάντα τη δική του μοναδική προσωπικότητα έτοιμη να ανταποκριθεί σε ό,τι φέρει ο δρόμος.

IGNIS με τιμή εκκίνησης από 16.630 ευρώ

Το Ignis είναι ετοιμοπαράδοτο σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων αμαξώματος και σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, τις GL, GL+ και GLX. Η τιμή εκκίνησής του είναι οι 16.630 ευρώ.

Μπορείτε να βρείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του hybrid SUV IGNIS ή να κάνετε μια στάση στο Επίσημο Δλίκτυο Εμπόρων Suzuki για να δοκιμάσετε από κοντά τις μοναδικές επιδόσεις του με ένα test drive.