Το MotoGP ξεκινάει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια από την Ισπανία και την ιστορική πίστα της Χερέθ.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP είναι έτοιμο να προσγειωθεί στην Ευρώπη έπειτα από το μαγευτικό του πέρασμα από το Τέξας και την εντυπωσιακή πίστα Circuit of the Americas. Η πίστα της Χερέθ θα φιλοξενήσει τον 4ο γύρο του πρωταθλήματος και σίγουρα οι φίλοι των αγώνων μοτοσικλέτας φέτος περιμένουν πολλά σε μια από τις αγαπημένες πίστες των αναβατών.

Κάθε χρόνο το Grand Prix της Ισπανίας στη Χερέθ σηματοδοτεί συναισθηματικά την πραγματική έναρξη του πρωταθλήματος. Είναι ο πρώτος από μια μεγάλη σειρά συνεχόμενων αγώνων στην Ευρώπη και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο για τα εργοστάσια όσο και για τους αναβάτες. Ιδιαίτερα για τους Ισπανούς αναβάτες μια νίκη στη Χερέθ είναι κάτι πολύ ιδιαίτερα αφού πανηγυρίζεται μαζί με 100.000+ θεατές.

Η κατάσταση μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Χόρχε Μαρτίν. Ο Ισπανός της Pramac Racing, μπορεί στους έξι πρώτους αγώνες (3 Sprint και 3 Grand Prix) να έχει κερδίζει μόλις δύο φορές, αλλά η σταθερότητα και η ωριμότητά του τον έχουν φέρει σε θέση ισχύος. Η διαφορά του είναι στους 21 βαθμούς από το δεύτερο Ένεα Μπαστιανίνι και πλέον στη Χερέθ, μέσα στην πατρίδα του, θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει το πλεονέκτημά του.

Αντίθετα, μέτριο είναι το ξεκίνημα που έχει κάνει ο πρωταθλητής Πέκο Μπανάια ο οποίος βρίσκεται μόλις στην 5η θέση. Ο Ιταλός αντιμετωπίζει ζητήματα με την καινούρια μοτοσικλέτα της Ducati και προσπαθεί να τα λύσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα για να επιστρέψει στην κορυφή. Η αγαπημένη του Χερέθ ίσως να αποτελέσει το έναυσμα για μια καλή συνέχεια.

Aprilia και KTM βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση δείχνοντας πλέον ότι μπορούν να κοντράρουν στα ίσια την Ducati. Ο Μάβερικ Βινιάλες από τη μεριά των Ιταλών και ο Πέδρο Ακόστα από την πλευρά των Αυστριακών έχουν κάνει τη διαφορά μέχρι στιγμής και αναμένεται να συνεχίσουν σε αυτό το επίπεδο και στην Ισπανία.

Ένα σημαντικό στοιχείο του Ισπανικού Grand Prix είναι ότι θα δούμε ξανά τον Ντάνι Πεδρόζα να οδηγεί σε έναν αγώνα MotoGP. Ο Ισπανός δοκιμαστής της KTM θα κάνει έκτακτη συμμετοχή στη Χερέθ και θα είναι η 3η KTM RC16 στο grid δίπλα στους Μπίντερ και Μίλερ.

Προβλέψεις MotoGP Ισπανίας

Στη Χερέθ μπορούμε από τώρα να πούμε ότι οι Ισπανοί θα έχουν την τιμητική τους. Για τη νίκη έχουμε αρκετούς υποψηφίους με πρώτο και καλύτερο τον Χόρχε Μαρτίν. Από κοντά θα βρίσκονται οι Βινιάλες και Μαρκ Μάρκεθ, ενώ ο μοναδικός ίσως που μπορεί να τους χαλάσει το πάρτι είναι ο Ένεα Μπαστιανίνι.

Για το βάθρο σίγουρα θα έχουμε την επιστροφή του Πέκο Μπανάια και του Μπραντ Μπίντερ, ενώ πλέον ο Πέδρο Ακόστα θα πρέπει να θεωρείται απειλή σε κάθε πίστα. Ερωτηματικό θα είναι οι Φάμπιο Κουαρταραρό και Μάρκο Μπεζέκι, ενώ δύσκολο αναμένεται ξανά το τριήμερο για τους αναβάτες της Honda.

Πρόγραμμα MotoGP Ισπανίας

Παρασκευή 26 Απριλίου

11:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 116:00 – Ελεύθερες Δοκιμές

Σάββατο 27 Απριλίου

11:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 211:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 112:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 216:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 28 Απριλίου

12:00 – Αγώνας Moto313:15 – Αγώνας Moto215:00 – Αγώνας MotoGP