Η Meta συνεχίζει να προχωρά με τα σχέδιά της να κατασκευάσει headset μικτής πραγματικότητας και λογισμικό για την ευρύτερη αγορά. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί για τα δικά της headset Meta Quest σε τρίτους κατασκευαστές συσκευών.Σε μια ανάρτηση στο blog της, η Meta ανακοίνωσε ότι αυτά τα third-party headsets θα λειτουργούν με το Meta Horizon OS. Αυτό το λειτουργικό σύστημα δημιουργήθηκε από τα θεμέλια του Android Open Source Project. Η Meta ανέφερε:

Οι developers και οι σχεδιαστές μπορούν να επωφεληθούν από όλες αυτές τις τεχνολογίες χρησιμοποιώντας τα προσαρμοσμένα πλαίσια και τα εργαλεία που έχουμε δημιουργήσει για τη δημιουργία εμπειριών μικτής πραγματικότητας, και μπορούν να προσεγγίσουν τις κοινότητές τους και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους μέσω των πλατφορμών ανακάλυψης περιεχομένου και εμπορευματοποίησης που είναι ενσωματωμένες στο λειτουργικό σύστημα.

Η Meta μετονομάζει επίσης το Meta Quest Store, το ψηφιακό κατάστημα για τις εφαρμογές VR και MR, σε Meta Horizon Store. Η εφαρμογή Meta Quest για κινητά θα μετονομαστεί επίσης σε Meta Horizon app.

Η Asus θα αναπτύξει ένα MR headset με προσανατολισμό στα παιχνίδια υπό το εμπορικό σήμα ROG (Republic of Gamers) με Meta Horizon OS. Η Lenovo θα κατασκευάσει επίσης ένα headset με Meta Horizon OS, το οποίο θα αφορά την “παραγωγικότητα, τη μάθηση και την ψυχαγωγία”.Το πιο ενδιαφέρον προϊόν, ωστόσο, μπορεί να προκύψει από τη συνεργασία μεταξύ της Meta και της Microsoft. Η ανάρτηση στο blog αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να κυκλοφορήσουν ένα “Meta Quest σε περιορισμένη έκδοση, εμπνευσμένο από το Xbox”. Τα μοντέλα Meta Quest 2, 3 και Pro προσέθεσαν υποστήριξη για Xbox Cloud Gaming μέσω του Xbox Game Pass Ultimate τον Δεκέμβριο του 2023.Κάθε εταιρεία που θέλει να κατασκευάσει headsets που βασίζονται στο Meta Horizon OS θα μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση στα τσιπ της Qualcomm, όπως το Snapdragon XR2 Gen 2, το οποίο λανσαρίστηκε με την κυκλοφορία του Meta Quest 3. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καμία πληροφορία για το πότε κάποιο από αυτά τα νέα headsets θα βγει πραγματικά στην αγορά.

[Meta]