Ένα flashback στη συναρπαστική ιστορία του ιταλικού supercar, πριν τον τελευταίο αποχαιρετισμό…

Η Lamborghini Huracan… υποκλίνεται, αποχαιρετώντας τους λάτρεις της μάρκας, μετά από μια δεκαετία παραγωγής, με την πρόσφατα αποκαλυφθείσα Huracan STJ, να είναι η τελευταία ειδική έκδοση της «baby Lambo».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας κινητήρας twin-turbo V8 plug-in hybrid, προσαρμοσμένος στις αυξανόμενες απαιτήσεις για μειωμένες εκπομπές ρύπων, θα είναι ο αντικαταστάτης του εμβληματικού V10, με την Huracan να αποτελεί τον τελευταίο αυθεντικό εκπρόσωπο μιας αξιοζήλευτης φυλής.

Το LB724 concept ήταν o «προθάλαμος» και στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2014, επισημοποιήθηκε η έναρξη παραγωγής της Hurcan, με τα αποστάγματα του DNA της μάρκας.

  Η Lamborghini τοποθέτησε στην καρδιά του υπεραυτοκινήτου της, τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων της Gallardo, αλλά με βελτιωμένο σύστημα άμεσου ψεκασμού, για να ανεβάσει την ισχύ. Με 602 ίππους, η Huracan επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα, σε 3,5 δευτερόλεπτα.

Για πρώτη φορά στην 60χρονη ιστορία της, το 2022 η Lamborghini πούλησε 10.000 αυτοκίνητα, σε μία μόλις χρονιά. Η Urus συγκέντρωσε πάνω από 6.000 μονάδες, αλλά οι σχεδόν 4.000 μονάδες της Huracan είναι αξιομνημόνευτες για πολλούς λόγους.

Σε διάστημα 10 ετών, η Gallardo πούλησε 14.022 μονάδες, ενώ στην πρώτη 8ετία της, η Huracan, ξεπέρασε τις 20.000 πωλήσεις και έγινε η πιο εμπορική Lambo, μέχρι στιγμής.

Από το ντεμπούτο της Lamborghini Huracan LP610-4 το 2014, μέχρι την πιο πρόσφατη και τελευταία στη σειρά, Huracan STJ το 2024, υπήρξαν 20 ειδικές εκδόσεις του μοντέλου.

Η STJ, δικαιωματικά έχει τον τίτλο της πιο συλλεκτικής από αυτές τις εκδόσεις.

Στις μέρες μας, το αγαπημένο χρώμα των νέων πελατών της Lamborghini, δεν είναι το παραδοσιακό κίτρινο ή το πορτοκαλί.  Το πιο δημοφιλές χρώμα για τη διαμορφώνεται σε Verde Mantis, μια ιδιαίτερα φωτεινή απόχρωση του πράσινου.

H Huracan αναδείχθηκε το 2022, ως το αγαπημένο αυτοκίνητο των χρηστών του Instagram! Γενικότερα απολαμβάνει τεράστιας αποδοχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Youtuber Alex Choi δημιούργησε, επίσης, το πρώτο «rally car» Huracan, πριν από την ήδη πρωτοποριακή Huracan Sterrato.