H Mercedes-Benz παρουσίασε πέρυσι την ανανεωμένη GLE-Class όμως όλα δείχνουν πως θα υπάρχει συνέχεια.

Στη Mercedes-Benz αποφάσισαν να κάνουν κάτι περισσότερο για την GLE-Class. Αν και έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από τότε που παρουσιάστηκε η ανανεωμένη έκδοση της τέταρτης γενιάς του SUV μοντέλου (φωτογραφίες), οι Γερμανοί μπήκαν σε διαδικασία facelift του και πάλι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα με τα οποία γίνονται οι δοκιμές εξέλιξης φαίνεται να έχουν στο αμάξωμά τους μια μεγαλύτερη μάσκα η οποία συνδυάζεται και με καινούργιους προβολείς.

Συγκεκριμένα, τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι πιο κεκλιμένα και εκτεινόμενα περισσότερο προς το πλάι σε σχέση με ό,τι ισχύει τώρα στο μοντέλο. Όσοι έχουν δει από κοντά τα πρωτότυπα αναφέρουν ότι το εμπρός μέρος του αμαξώματος δείχνει πιο επίμηκες και στρογγυλοποιημένο, συγκριτικά.

Στο πίσω μέρος των πρωτότυπων οχημάτων δεν υπάρχει καμουφλάζ και είναι εμφανή τα επίσης ανασχεδιασμένα φώτα και ο αναδιαμορφωμένος προφυλακτήρας.  Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις αλλαγές που θα υπάρχουν στο εσωτερικό του για δεύτερη φορά επανασχεδιασμένου μοντέλου. Ωστόσο, πιθανόν θα έχει καινούργιας σχεδίασης τιμόνι και νέες οθόνες στο ταμπλό του.

Τέλος, δεν έχουμε οποιαδήποτε ενημέρωση για τυχόν διαφοροποιήσεις στους κινητήρες με τους οποίους πωλείται το πολυτελές μοντέλο, τόσο με το κλασικό SUV αμάξωμα όσο και στην Coupé εκδοχή αυτού.

Το γεγονός ότι οι άνθρωποι της Mercedes-Benz αποφάσισαν να ξαναλλάξουν το αυτοκίνητο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχει να κάνει με την απόφασή τους να παραταθεί η παρουσία της τωρινής γενιάς του για να δοθεί χρόνος για την εξέλιξη της επόμενης, η οποία θα περιλαμβάνει και αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή.