8 σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποιος νιώθει έλξη για εσάς αλλά ντρέπεται να το παραδεχθεί

Πόσες φορές ανακαλύψατε ότι κάποιος είχε αισθήματα για εσάς αλλά ήταν αργά; Σε όλους έχει συμβεί να συνειδητοποιούν ότι κάποιος ένιωθε γι’ αυτούς έλξη, όταν πλέον είναι αργά.  Δεν θα ήταν υπέροχο να μπορούμε ν’ αναγνωρίσουμε τα διακριτικά σημάδι πολύ νωρίτερα; Ακόμη και αν αυτός που μας θέλει, είναι πολύ ντροπαλός και δεν μπορεί να μας μιλήσει ευθέως για τα συναισθήματά του;

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε αμέσως αν κάποιος νιώθει έλξη για εσάς.

Τα 8 χαρακτηριστικά σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποιος αισθάνεται έλξη για εσάς.

Τα 8 χαρακτηριστικά σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποιος αισθάνεται έλξη για εσάς εκφράζονται με διάφορες συμπεριφορές:

Ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο στα νεανικά μας χρόνια. Κοιτάμε αυτόν  που μας αρέσει και, όταν μας κοιτάει και εκείνος, στρέφουμε το βλέμμα αλλού. Επειδή, το να μιλήσουμε απευθείας σε αυτόν που μας αρέσει μπορεί να είναι τρομακτικό, ειδικά αν δεν ξέρουμε αν τον ενδιαφέρουμε και εμείς, συχνά τον κοιτάμε με επιφύλαξη, για να τσεκάρουμε το κλίμα. Αν παρατηρήσετε ότι κάποιος σας κοιτά και, όταν κοιτάτε και εσείς, παίρνει αλλού το βλέμμα του, κοιτάξτε και χαμογελάστε του. Έτσι, μπορεί να πάρει θάρρος και να έρθει να σας μιλήσει. Ένα ακόμη αξιόπιστο στοιχείο  που μαρτυρά την ερωτική έλξη, είναι όταν διαστέλλονται οι κόρες των ματιών, μία ενστικτώδης αντίδραση του σώματος στη θέα κάποιου που μας ευχαριστεί.

Μένουν κοντά σας ακόμη και όταν δεν μιλάτε

Είναι δύσκολο να βρεις θέματα για συζήτηση με κάποιον που δεν ξέρεις πολύ καλά, ειδικά αν είσαι ντροπαλός. Όταν κάποιος μας αρέσει, ανησυχούμε ότι θα πούμε καμιά ανοησία, με αποτέλεσμα να στεκόμαστε…αμίλητοι.  Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, όταν μας αρέσει κάποιος, θέλουμε να είμαστε κοντά του. Αν κάποιος φαίνεται να σας περιτριγυρίζει όλη την ώρα, χωρίς να πιάνει κουβέντα, είναι επειδή τον ενδιαφέρετε.

Αν κάποιος νιώθει έλξη για εσάς αλλά διστάζει να σας πλησιάσει, θα ρωτάει φίλους ή κοινούς γνωστούς για εσάς. Έτσι, μπορούν ν’ αντλήσουν πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν ώστε, όταν τους δώσετε προσοχή, να βρουν ένα ενδιαφέρον θέμα να κουβεντιάσετε. Αν ακούσετε ότι κάποιος ρωτούσε να μάθει για εσάς και σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε και εσείς, μπορείτε να τον διευκολύνετε ξεκινώντας μία συζήτηση, δίνοντάς τους λίγη προσοχή και κατανόηση.

Μήπως κάποιος έχει αρχίσει να πατάει διαρκώς like σ’ όλες τις φωτογραφίες σας τελευταία; Αν ναι, τότε αυτό μπορεί να μαρτυρά το ενδιαφέρον του για εσάς, αλλά και τον δισταγμό του να σας μιλήσει ευθέως. Άλλωστε, για πολλούς ανθρώπους, ένα μήνυμα είναι λιγότερο τρομακτικό απ’ το να μιλήσουν απ’ ευθείας στο αντικείμενο του πόθου τους. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που επιλέγουν ν’ αλληλεπιδράσουν μαζί σας στα social media, απ’ το να σας πλησιάσουν και να σας μιλήσουν. Μπορεί, εκτός από likes, να σας στέλνουν αστεία memes ή τραγούδια. Ό,τι και αν είναι, αν ξαφνικά νιώσετε ότι η διαδικτυακή παρουσία κάποιου έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή, μπορεί ν’ αποτελεί σημάδι που μαρτυρά ότι το άτομο αυτό, θέλει να σας γνωρίσει καλύτερα.

Όταν κάποιος μας αρέσει, θέλουμε να δείχνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η προσεγμένη εμφάνιση είναι σημάδι ότι κάποιος μας αρέσει. Ακόμη, μικρές κινήσεις του σώματος, όπως το τράβηγμα των μαλλιών απ’ το πρόσωπο, το ίσιωμα των μανικιών και το τσεκάρισμα στον καθρέφτη, μπορεί να είναι ένδειξη ότι τους αρέσετε.

 Όσο και αν μοιάζει αυτονόητο, συχνά οι άνθρωποι το παραβλέπουν. Κάποιος που νιώθει έλξη για εσάς, σας δοκιμάζει, είτε φλερτάροντας, με κομπλιμέντα, ή πειράζοντάς σας, ώστε να δει πώς θ’ αντιδράσετε. Αν αδιαφορήσετε, το πιο πιθανό είναι να σταματήσουν να το κάνουν, αλλά αν το καταλάβετε νωρίς και ενδιαφέρεστε και εσείς, ανταποκριθείτε και δείτε την αντίδρασή τους. Στην αρχή μπορεί να είναι διστακτικοί αλλά όσο περισσότερο γνωρίζεστε, τόσο πιο άνετα θα αισθάνεστε και οι δύο.

Έχει συμβεί σ’ όλους: Όταν είμαστε κοντά στο άτομο που μας αρέσει, ο εγκέφαλος παύει να λειτουργεί. Προσπαθείτε ν’ αρθρώσετε λέξη αλλά δεν βγαίνει τίποτα απ’ το στόμα σας. Ορισμένοι μπορεί να νιώσουν τόση αμηχανία ώστε να μην μπορούν να το κρύψουν.

Ένα τελευταίο στοιχείο, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, που δείχνει ότι κάποιος νιώθει έλξη για εσάς είναι όταν ψάχνει να βρει κοινά ενδιαφέροντα, όπως ένα χόμπι που ίσως αρέσει και στους δύο. Πρόκειται για μία τακτική ώστε να σας πείσει να περάσετε χρόνο μαζί του και τελικά να του δώσετε την προσοχή που επιζητά. Μπορεί, ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται για εσάς να θέλει να μάθε τι φαγητό σας αρέσει και μετά να σας ζητήσει να βγείτε για φαγητό. Εναλλακτικά, μπορεί να θέλει ν’ ανακαλύψει το αγαπημένο σας άθλημα επειδή ενδιαφέρεται να ξέρει περισσότερα για εσάς.

Tip: Έχετε το νου σας σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά σημάδια. Αν τυχόν ενδιαφέρεστε και εσείς, η τύχη σας χαμογέλασε! Ανταποκριθείτε στο ενδιαφέρον τους και ανταποδώστε τις προτάσεις, επειδή μπορεί να προκύψουν περισσότερα κοινά απ’ όσα φαντάζεστε.