8 μοναδικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που είναι μοναχοπαίδια

Τα αδέλφια μας, η σειρά της γέννησής μας, η σχέση μας μαζί τους μπορεί να καθορίσουν τον χαρακτήρα μας. Εξίσου, η ανατροφή μας χωρίς αδέλφια,  μπορεί να διαμορφώσει την προσωπικότητά μας.

Το να είναι κανείς μοναχοπαίδι, σημαίνει ότι έχει αντιμετωπίσει κάποιες μοναδικές εμπειρίες-εύκολες και δύσκολες-που συνεπάγεται η αμέριστη προσοχή απ’ τους γονείς.  Η ολοκληρωτική αφοσίωση από τους γονείς, εφοδιάζει τον άνθρωπο με ξεχωριστά χαρακτηριστικά και τον κάνει να ξεχωρίζει. Έχει παρατηρηθεί ότι τα μοναχοπαίδια εμφανίζουν 8 μοναδικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα τους.

Ως μοναχοπαίδι, έχετε μάθει να βασίζεστε στον εαυτό σας από μικρή ηλικία. Η ανεξαρτησία σας είναι το αποτέλεσμα της συνήθειά σας να λύνετε τα προβλήματά σας μόνος, να διασκεδάζετε μόνος, να παίρνετε τις αποφάσεις μόνος. Έχετε μάθει να κάνετε τα πάντα μόνος και να μην βασίζεστε σε άλλους. Είστε άνθρωπος με πολύ μεγάλο βαθμό αυτονομίας.

Μπορείτε να περνάτε χρόνο μόνος σας, ενώ δεν έχετε ανάγκη άλλους ανθρώπους για να πάρετε αποφάσεις. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δυνατό στοιχείο του χαρακτήρα σας, το οποία σας βοηθά στις περισσότερες καταστάσεις της ζωής σας, στην επιδίωξη των  προσωπικών σας στόχων, την επαγγελματική σας επιτυχία, τον αυτόνομο τρόπο ζωής.

Χωρίς αδέλφια στο πλάι σας, ως μοναχοπαίδια βασιστήκατε πολύ στη φαντασία σας για να περνάτε δημιουργικά τον χρόνο σας. Η ανάγκη σας να περνάτε όμορφα τον ελεύθερο χρόνο σας,  έχει καλλιεργήσει ιδιαίτερα τη δημιουργικότητά σας σήμερα. Έχετε μάθει να σκέφτεστε με τρόπο ανοιχτό και πρωτοποριακό, μπορείτε να φαντάζεστε διαφορετικά σενάρια και να εφευρίσκετε λύσεις σε διάφορα προβλήματα.

Η δημιουργικότητά σας, σας ακολουθεί μέχρι σήμερα, εξοπλίζοντάς σας με τρόπο μοναδικό απέναντι στα προβλήματα και της προκλήσεις της ζωής και κάνοντάς σας να ικανό ν’ αξιοποιείτε την κάθε ευκαιρία που προκύπτει. Ως ενήλικος σκέφτεστε με τρόπο δημιουργικό σε διαφορετικές καταστάσεις τις ζωής σας, είτε πρόκειται για τη δουλειά, τις δημιουργικές σας ασχολίες ή την πρωτοτυπία στην καθημερινότητά σας.

Περνώντας πολύ περισσότερο χρόνο με ενήλικες από την πολύ πρώιμη ηλικία, τα μοναχοπαίδια ωριμάζουν γρηγορότερα από τους συνομηλίκους τους. Η αλληλεπίδραση με μεγαλύτερους, κάνει τα μοναχοπαίδια να μπορούν να αντιληφθούν νωρίτερα ώριμες έννοιες, αναπτύσσοντας πιο πλούσιο λεξιλόγιο, και να κατανοούν ουσιαστικότερα τις αντιλήψεις των ενηλίκων.

Η πρώιμη ωριμότητα έχει ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση μίας πιο υπεύθυνης και αξιόπιστης προσωπικότητας. Ως ενήλικας πλέον, μπορείτε να είστε πιο αξιόπιστος φίλος, εργαζόμενος και σύντροφος. Είστε προικισμένοι με την μοναδική ικανότητα να διαχειρίζεστε συζητήσεις και καταστάσεις με χάρη και ευγένεια, κάτι που σας κάνει να ξεχωρίζετε.

Μεγαλώνοντας ως μοναχοπαίδι, απολαμβάνεις την αμέριστη προσοχή και ενθάρρυνση απ’ τους γονείς. Η ολοκληρωτική προσοχή των γονιών, μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των ανθρώπων που μεγαλώνουν χωρίς αδέρφια.  Τα μοναχοπαίδια έχουν ισχυρή πίστη στον εαυτό τους, αφού αναγνωρίζουν την αξία που έχει το μυαλό τους, τα συναισθήματα και οι απόψεις τους.

Η αυτοπεποίθηση που νιώθουν ως παιδιά, τους ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή τους, διαμορφώνοντας ως δυνατά άτομα με πίστη στον εαυτό τους που καταφέρνουν να διεκδικούν και να αξιώνουν όσα θέλουν.

Αν ήσασταν μοναχοπαίδι, μάλλον οι γονείς σας είχαν υψηλές απαιτήσεις από εσάς.

Η αίσθηση ότι καλείστε να ανταποκριθείτε σε υψηλά και απαιτητικά στάνταρ, έχει διαμορφώσει την προσωπικότητά σας ώστε να είστε  προσανατολισμένος στην επιτυχία. Κατευθύνεστε πάντα στην επιτυχία, απαιτείτε πάντα πολλά απ’ τον εαυτό σας και είστε αφοσιωμένος στους υψηλούς στόχους σας.

Το κίνητρό σας προς την επιτυχία είναι αυτό που ορίζει τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική σας ζωή. Η ακαδημαϊκή σας πρόοδος, η επαγγελματική σας επιτυχία, η δεξιοτεχνία σας στα χόμπι σας, είναι όλα αποτελέσματα της νοοτροπίας σας η οποία σας ωθεί πάντα στην επιτυχία.

Αντίθετα απ’ την αντίληψη που επικρατεί, τα μοναχοπαίδια έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένες κοινωνικές δεξιότητες. Πρώτον, ως μοναχοπαίδι, οι κοινωνικές σας δεξιότητες μάλλον αναπτύχθηκαν σε αρκετά πρώιμη ηλικία. Τα μοναχοπαίδια αλληλεπιδρούν πολύ περισσότερο με ενήλικες και προσαρμόζονται στη διαχείριση πολλών και διαφορετικών κοινωνικών περιστάσεων, και μάλιστα μόνα τους, χωρίς να έχουν αδέρφια να βασιστούν.

Οι καλλιεργημένες τους κοινωνικές δεξιότητες είναι σπουδαίο τους προτέρημα τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική τους ζωή. Είναι άνθρωποι ικανοί να δημιουργήσουν δυνατές σχέσεις, να κατανοήσουν διαφορετικές απόψεις, να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά με διαφορετικούς ανθρώπους. Οι κοινωνικές τους ικανότητες τους κάνουν ν’ αριστεύουν στην ομαδική εργασία, άξιους ν’ αναλαμβάνουν θέσεις ηγεσίας και καλούς στο να διαμορφώνουν ουσιαστικές σχέσεις με τους ανθρώπους.

Η οικονομική ευφυΐα είναι μία μοναδική δυνατότητα που καλλιεργούν τα μοναχοπαίδια.  Ως μοναχοπαίδι, κουβεντιάζετε συχνά με τους γονείς σας και η πρώιμη αλληλεπίδρασή σας με το χρήματα θα έχει βοηθήσει ν’ αποκτήσετε δυνατότητες οικονομικής διαχείρισης.

Ως ενήλικας, οι οικονομικές σας αποφάσεις είναι εξυπνότερες και η οικονομική σας διαχείριση, αποτελεσματικότερη. Αντιλαμβάνεστε την αξία της εξοικονόμησης, της επένδυσης και της λογικής διαχείρισης των χρημάτων. Είναι πιθανότερο, η οικονομική σας ευφυΐα να σας βοηθά να κάνετε ορθή οικονομική πρόβλεψη και να είστε οικονομικά ασφαλής.

Αν είστε μοναχοπαίδι, το πιθανότερο είναι να είστε άνθρωπος με υψηλή ενσυναίσθηση. Μπορεί να φαίνεται  παράδοξο, μιας και θεωρούμε ότι, η αλληλεπίδραση με τα αδέλφια καλλιεργεί την ενσυναίσθηση. Τα μοναχοπαίδια ωστόσο, περνούν πολύ περισσότερο χρόνο με τους μεγάλους, αποκτώντας βαθύτερη κατανόηση των συναισθημάτων και των διαφορετικών αντιλήψεων.

H ενσυναίσθηση είναι βασική στη δημιουργία αξιόπιστων και ουσιαστικών σχέσεων, στην αποτελεσματική διαχείριση των συγκρούσεων, και στην κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων. Η ενσυναίσθηση εγγυάται ότι οι άνθρωποι είναι καλύτεροι φίλοι, συνεργάτες και ερωτικοί σύντροφοι.

Αν έχετε μεγαλώσει ως μοναχοπαίδι, είστε ένας άνθρωπος ξεχωριστός απ’ τους υπόλοιπους. Τα 8 μοναδικά γνωρίσματα του χαρακτήρα σας αποτελούν μοναδικά μέσα για να διαχειριστείτε τη ζωή και ν’ αξιοποιήσετε αποτελεσματικά την κάθε ευκαιρία που έχει να σας προσφέρει. Να θυμάστε πάντα ότι είστε προικισμένοι με πολύ ξεχωριστά γνωρίσματα: είτε είναι η αυτονομία, η δημιουργικότητα, η ωριμότητα, ο προσανατολισμός προς την επιτυχία, οι κοινωνικές σας δεξιότητες, η οικονομική ευφυΐα ή η ενσυναίσθησή σας, είστε εξοπλισμένοι με ικανότητες πολύ σημαντικές στη διαμόρφωση των σχέσεων, των αποφάσεων, και συνολικά των εμπειριών της ζωής σας.