Επίσκεψη στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι “Σχολικοί Πυροσβέστες” από το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, οποίοι ενημερώθηκαν για ζητήματα που άπτονται της πολιτικής προστασίας.
Ο λόγος για έντεκα μαθήτριες που συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Σχολικοί Πυροσβέστες ΙΙ”,  τις οποίες συνόδευαν οι καθηγητές τους κ. Βασίλης Πολίτης, κ. Χρήστος Ξανθός και η καθηγήτρια τους κα Μάγδα Καμπανταΐδου, οι οποίες επισκέφθηκαν το δημαρχείο Ωραιοκάστρου και από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, ενημερώθηκαν για ζητήματα πολιτικής προστασίας. Κατά την παρουσία τους στο δημαρχείο τα παιδιά έθεσαν ερωτήσεις αναφορικά με τις ενέργειες που γίνονται σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης ως προς την προστασία των πολιτών από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς και γενικότερα τις φυσικές καταστροφές, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος. Ακόμα οι μαθήτριες συζήτησαν με τους αντιδημάρχους και ανέφεραν πως το επόμενο διάστημα θα επεξεργαστούν και θα υποβάλλουν προτάσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τον εθελοντισμό.

Τις μαθήτριες υποδέχθηκαν και συνομίλησαν μαζί τους οι αντιδήμαρχοι διαχείρισης κρίσεων, πολιτικής προστασίας, κα Σοφία Δημητριάδου, παιδικής μέριμνας και οικογένειας, κα Χριστίνα Ζάπρα, σύγχρονου πολιτισμού, εξωστρέφειας, προστασίας ζώων συντροφιάς και φιλαρμονικής, κα Ευαγγελία Δρόσου και κοινωνικής πολιτικής, κ. Χρήστος Σαραμούρτσης.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος, κα Σοφία Δημητριάδου, αναφέρθηκε στις ενέργειες του δήμου για την προστασία από σεισμούς, πλημμύρες και φωτιές, τόνισε την συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς, όπως είναι το υπουργείο περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, η πυροσβεστική υπηρεσία, το δασαρχείο, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ.ά. Παράλληλα ανέφερε την σημασία που διαδρματίζει η ευαισθητοποίηση των πολιτών  στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας “Σας καλώ να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να προστατέψουμε τον τόπο μας, το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο μας. Από κοινού μπορούμε να τα καταφέρουμε”

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.