Η Honda παρουσίασε δύο πρωτοποριακά concept μοτοσικλετών στην καρδιά της μόδας, το Μιλάνο.

Το Milan Design Week είναι από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στην Ευρώπη προσελκύοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες σχεδιαστές από όλους τους τομείς της βιομηχανίας. Όπως είναι λογικά, οι κατασκευαστές μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου δε χάνουν την ευκαιρία να δείξουν στο κοινό τις δικές τους δημιουργίες εστιάζοντας συνήθως σε φουτουριστικά, βιώσιμα και καινοτόμα projects.

Η Honda φέτος είχε ετοιμάσει δύο σημαντικά σχέδια να παρουσιάσει στο Μιλάνο. Το ένα ήταν φυσικά το Honda SH 125 Vetro το οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον περασμένο Νοέμβριο στην EICMA. Πρόκειται για ένα διαφορετικό SH 125 το οποίο έχει έντονα στοιχεία βιωσιμότητας στον τρόπο κατασκευής του.

Το μικρό scooter κατασκευάζεται στην Ευρώπη και το βασικό του στοιχείο είναι ο τρόπος επεξεργασίας τον πλαστικών. Η Honda αναφέρει ότι το κουστούμι του SH 125 Vetro αποτελείται από ειδικής επεξεργασίας πλαστικό το οποίο δε χρησιμοποιεί βαφή. Το αποτέλεσμα είναι ότι στη διαδικασία παραγωγής του το κάθε Vetro μειώνει κατά 9,5% τις εκπομπές CO2 σε σχέση με ένα κανονικό SH 125.

Το νέο αυτό υλικό εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Honda Ιταλίας στο εργοστάσιο Atessa και είναι ένα υποκατάστατο πλαστικού ABS που χρησιμοποιείται σε όλα τα μη δομικά μέρη του scooter. Παράλληλα, το Honda SH 125 Vetro είναι το πρώτο της οικογένειας που πληρεί τις προδιαγραφές ρύπων Euro5+.

Εκτός από το SH 125 Vetro, η Honda έδειξε στο κοινό του Milan Design Week και ένα μικρό ηλεκτρικό δίκυκλο μικροκινητικότητας. Το Pocket Concept είναι ουσιαστικά ένα εξάρτημα του ηλεκτρικού καινοτόμου αυτοκινήτου Sustaina-C καθώς αυτή η συμπαγής μοτοσικλέτας μπορεί να τοποθετηθεί στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου και να χρησιμοποιηθεί για τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής του χρήστη.