Η παρουσίαση της Alfa Romeo Junior (πρώην Milano) προκάλεσε ταραχή σε πολλά επίπεδα. Ένα από αυτά ήταν το ντιζάιν που ίσως επηρεάσει τις μελλοντικές Alfa Romeo.

Πρόσφατα, η Alfa Romeo πέρασε μία μικρή περιπέτεια με το νέο της μικρό SUV, του οποίου αναγκάστηκε να αλλάξει την ονομασία από Milano σε Junior. Η δημοσιότητα και η έκταση που πήρε το θέμα ήταν αρνητική, αλλά ούτως ή άλλως, το νέο μοντέλο προκάλεσε αρκετούς Alfisti με το ντιζάιν του.

Συνολικά, υπήρχαν παράπονα σχετικά με τη σχεδίαση και η κοινότυπη ατάκα «αυτό δεν είναι Alfa». Αλλά ίσως καλό θα ήταν να συνηθίσουμε αυτή τη σχεδιαστική προσέγγιση, διότι είναι πολύ πιθανό η ιταλική εταιρεία να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο.

Αυτό τουλάχιστον φαντάζονται ορισμένοι σχεδιαστικές ψηφιακού περιεχομένου. Συγκεκριμένα, ο γνωστός στα social media ως Theottle, δημιούργησε μέσω CGI την Alfa Romeo Stelvio επόμενης γενιάς.

Ουσιαστικά, χρησιμοποίησε μία Maserati Grecale ως βάση, για να δημιουργήσει μία ψηφιακή Stelvio επόμενης γενιάς. Ο Theottle παρουσίασε μέσω ενός βίντεο τη διαδικασία, όπου φαίνεται να αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά της Junior σε συνδυασμό με αυτά της Grecale, με αποτέλεσμα μία Stelvio δεύτερης γενιάς.

Η Alfa Romeo έχει ήδη ανακοινώσει ότι η παρουσίαση της νέας Stelvio θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο μισό του 2025.

Συνεπώς, είναι λογικό οι ψηφιακοί σχεδιαστές ή οι καταναλωτές και οι Alfisti να σκέφτονται, πως το ντιζάιν της θα φέρει περισσότερο στα τελευταία μοντέλα και όχι στα παλαιότερα, όπως είναι για παράδειγμα η Tonale.