Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή τού τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, με την οποία ζητούσε να μην συσχετιστεί με την κύρια υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του για τις χωματουργικές εργασίες και το μπάζωμα που πραγματοποιήθηκε στο σημείο του δυστυχήματος, λίγες ώρες μετά τη μοιραία σύγκρουση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο τέως περιφερειάρχης θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και αναμένεται να δικαστεί μαζί με όλους τους κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει στη Λάρισα το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Ο Κώστας Αγοραστός, που διώκεται για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το μπάζωμα του χώρου λίγες ημέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, αποτελεί πλέον τον 34ο κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην περιφερειάρχης, με δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει «άδικη» την παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος, καθώς υποστηρίζει ότι δεν είχε καμιά ευθύνη για την απόφαση να μπαζωθεί ο χώρος. Μάλιστα, επικαλέστηκε την ποινική δίωξη εναντίον του και το δικαίωμα της σιωπής, προκειμένου να μην καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη.