Το SUV με τις τεράστιες διαστάσεις και το χώρο αποσκευών των 910 λίτρων έρχεται σύντομα στη χώρα μας και θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες, βενζίνης, diesel και για πρώτη φορά και ως Plug-in hybrid

23 Απριλίου, 2024
15:45
Βασίλης Σαρημπαλίδης (saribal@otenet.gr)

Το Kodiaq είναι ένα μοντέλο της κατηγορίας των οχημάτων ελευθέρου χρόνου που άλλαξε σημαντικά την εικόνα της Skoda σε παγκόσμιο επίπεδο. Πλέον, επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς, έφτασε η ώρα να κάνει την εμφάνιση της η δεύτερη γενιά που ήδη έχει κυκλοφορήσει σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Για την Ελλάδα η άφιξη του μοντέλου δεν αργεί καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto, θα το δούμε στους δρόμους το αργότερο τέλη Ιουνίου. Η δεύτερη γενιά του τσέχικου μοντέλου χαρακτηρίζεται από τους ακόμα μεγαλύτερους χώρους (!) αλλά και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και είναι φιλικά στο περιβάλλον.

Από εκεί και πέρα, η τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί είναι υψηλού επιπέδου, κάτι που χαρακτηρίζει όλο το VW Group, κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκεται και η Skoda.

Χώρος αποσκευών 910 λίτρα!

Το μήκος του μοντέλου φτάνει πλέον τα 4,75 μέτρα και εντός της καμπίνας μπορεί να φιλοξενηθούν έως και 7 επιβάτες.

Στην… κανονική πάντως εκδοχή, αυτήν με την πενταθέσια διάταξη, ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 910 λίτρα (στην έκδοση Plug-in hybrid είναι 745 λίτρα), νούμερο που ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως το νέο Kodiak είναι ένα όχημα με το οποίο μπορεί εύκολα να κάνεις ακόμα και… μετακόμιση.

Μάλιστα ο χώρος μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στην περίπτωση που πέσουν τα πίσω καθίσματα, οπότε φτάνει σε χωρητικότητα τα 2.000 λίτρα.

Βενζίνη, diesel και Plug-in hybrid

Αναφορικά με τους κινητήρες, θα υπάρχουν διαθέσιμα (για αρχή) πέντε μηχανικά σύνολα, με την ισχύ να ξεκινά από τους 150 και να φτάνει έως τους 204 ίππους.

Για πρώτη φορά θα δούμε και έκδοση Plug-in hybrid, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τα 100 χιλιόμετρα (μπαταρία 25,7kWh), κάτι που το συναντούμε μόνο σε πολύ ακριβά μοντέλα της Land Rover και της Mercedes. Από εκεί και πέρα εκτός από τις εκδόσεις βενζίνης, θα υπάρχουν και εκδόσεις diesel με 150 και 193 ίππους.

Οι τιμές ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές από την εισαγωγική εταιρεία Kosmocar, αλλά εικάζεται πως θα κυμαίνονται μεταξύ 38.000- 40.000 ευρώ (αρχικές εκδόσεις).