ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Δυσαρέσκεια των στελεχών για το «θαύμα Κασσελάκη» – Τι απαντάει η Κουμουνδούρου

Δυσαρέσκεια για τη συνολική πολιτική παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε κατά την σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, με αιχμή του δόρατος τα περί «θαύματος» στην βάφτιση του Προέδρου της Αξιωματικής αντιπολίτευσης  και τα περί ιερής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοίχτηκε «όλη η βεντάλια των θεμάτων» από τα περισσότερα στελέχη, αρχής γενομένης από το Ισραήλ, το «θαύμα» Κασσελάκη, την συνάντηση με το AIPAC που τελικά ακυρώθηκε και πρωτίστως την υπόθεση Παπανώτα και την τελική συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

Αποφασίστηκε λοιπόν να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες, στα πλαίσια της συλλογικής λειτουργίας του κόμματος. «Έχει διαρραγεί η σχέση της παραδοσιακής βάσης με την ηγεσία και ό,τι κερδήθηκε», περιέγραφαν στελέχη που μετείχαν στην σημερινή συνεδρίαση, ενώ ο επιμερισμός των ευθυνών ακουμπά εκτός από την ηγεσία και στελέχη που έχουν ευθύνη και σε οργανωτικό και σε πολιτικό επίπεδο.

Στο σημερινό Εκτελεστικό Γραφείο κυριάρχησε η συζήτηση για την αυριανή εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο για την παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου, όπου αναμένεται η παρουσίαση των 42 υποψηφίων.

Για τα πέντε πρόσωπα που θα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρόεδρος, δεν αναφέρθηκαν τα ονόματα λόγω εμπιστευτικότητας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την βάπτισή του, υπάρχουν αντιδράσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και τοποθετήσεις κριτικής από στελέχη στο Εκτελεστικό Γραφείο, σημειώνοντας πως οι θέσεις που εξέφρασε ο κ. Κασσελάκης είναι εκτός των θέσεων που παραδοσιακά πρεσβεύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Σάββατο το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά κάνει μια μεγάλη περιοδεία σε 26 νησιά, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Δευτέρα.

Σημειώνεται πάντως, ότι λίγη ώρα μετά τις παραπάνω πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας πηγές της Κουμουνδούρου, τόνιζαν ότι «δημοσιεύματα που αναφέρονται στο περιεχόμενο της συζήτησης της σημερινής συνεδρίασης του εκτελεστικού γραφείου υπό την προεδρία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη είναι απολύτως ψευδή.