Μπορεί λίγο καιρό πριν να οργίαζαν οι φήμες για σύννεφα στις σχέσεις Τσίπρα-Κασσελάκη, ωστόσο, όπως φαίνεται, τουλάχιστον έως τις ευρωεκλογές, η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού-Ελληνικός Κόσμος τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το «παρών» στην εκδήλωση, στέλνοντας μήνυμα ενότητας ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε τον Αλέξη Τσίπρα από τη σκηνή λέγοντας «γεια σου Αλέξη! Τι γίνεται;», ενώ ο πρώην πρωθυπουργός καθόταν στην πρώτη σειρά δίπλα στην γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου και τον σύζυγο του Στέφανου Κασσελάκη Τάιλερ Μακμπέθ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ολοκληρώθηκε η σχεδόν τρίωρη εκδήλωση, πήρε στο τέλος τον λόγο και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στρην σκηνή, ο οποίος καταχειροκροτούμενος ανέβηκε και χαιρέτησε έναν τους υποψήφιους ευρωβουλετές.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές -«Δεν έχω κρίσεις μεσσιανισμού» τόνισε

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε και την πεντάδα υποψήφιων που ο ίδιος έχει επιλέξει, ώστε να συμπληρωθεί το παζλ των 42 που θα ριχτούν στη μάχη του σταυρού στις 9 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο κόψιμο του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρξει η παραμικρή απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ, τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα, τα δικαιώματα κάθε πολίτη, θα υπάρχει μηδενική ανοχή. Και το είδατε ήδη».

Ως προς την κριτική που άκουσε για το «θαύμα» με την βάπτισή του, όπως διηγήθηκε στις ΗΠΑ απάντησε: «Δε φοβάμαι να μιλήσω για τα πάντα. Δεν έχω ούτε μυστικά, ούτε θέματα που αποφεύγω. Εδώ, μπροστά σας όλα. Έρχομαι λοιπόν σε μία προσωπική στιγμή, που μοιράστηκα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, από μία αφήγηση των γονιών μου. Μία προσωπική στιγμή που είδα να βαφτίζεται από την προπαγάνδα «θαύμα Κασσελάκη». Είδα να μου φορτώνονται φράσεις που ποτέ δε χρησιμοποίησα. Και αλαζονεία που ποτέ δεν είχα».

Υποστήριξε δε πως «όταν είσαι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ολόκληρο καλοδουλεμένο σύστημα, που παίρνει εντολές απευθείας από το Μαξίμου, δουλεύει με έναν μόνο σκοπό: Πώς θα διαστρεβλώσει, πώς θα σε λοιδορήσει, πώς θα δολοφονήσει τον χαρακτήρα σου».

Επίσης, ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε να απαντήσει και στις αιτιάσεις για μετάλλαξη της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας ότι: «Για μένα Σύγχρονη Αριστερά είναι εκείνη που δεν εκχωρεί τον πατριωτισμό στους πατριδοκάπηλους. Που δεν εκχωρεί την πίστη όποιου πολίτη θέλει να πιστεύει στο εμπόριο πίστης της Δεξιάς. Που δεν εκχωρεί την ασφάλεια σε μία ΝΔ που επί των ημερών της έχουν εκτοξευτεί όλοι οι δείκτες του εγκλήματος».