Αρκετοί άνθρωποι κρατούνται όμηροι στην πόλη Εντε της ανατολικής Ολλανδίας από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ενώ πολλά σπίτια στην περιοχή εκκενώθηκαν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

⚡️Hostage Situation in Netherlands – Bomb Squad Deployed
A masked individual has reportedly taken five hostages in a cafe or bar in the central town of Ede.
Video circulating online shows police using a robot to investigate the scene, with the suspect allegedly claiming to have… pic.twitter.com/HoxbChw0M3

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές της τοπικής αστυνομίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό κίνητρο πίσω από το περιστατικό.

«Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις για το κίνητρο. Προς το παρόν, τίποτε δεν δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της την οποία δημοσιοποίησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Πολλές ειδικές μονάδες της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στο σημείο, γύρω από ένα κτήριο στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την αστυνομία, 150 σπίτια εκκενώθηκαν ενώ ζητήθηκε από τον κόσμο να μείνει μακριά από την περιοχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα de Telegraaf, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας στο τοπικό μπαρ Petticoat από έναν άνδρα που φέρει όπλα και εκρηκτικά.

Η εφημερίδα de Telegraaf κάνει λόγο για έναν άνδρα με όπλα και εκρηκτικά. Ο άνδρας εισέβαλε τα ξημερώματα στην επιχείρηση, την ώρα που έκλεινε, με όπλα και εκρηκτικά, και απείλησε να την ανατινάξει.

Ο ιδιοκτήτης του καφέ-μπαρ επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι μέλη του προσωπικού του κρατούνται όμηροι. Αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσα άτομα είναι μέσα στην επιχείρηση, τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 4-5 ομήρους.

Σημειώνεται ότι τα σιδηροδρομικά δρομολόγια από και προς το Έντε ακυρώθηκαν, αναφέρει η σιδηροδρομική εταιρεία NS στην ιστοσελίδα της.

Βίντεο που κυκλοφορούν δείχνουν ρομπότ, πιθανώς της μονάδας πυροτεχνουργών, να κινείται κοντά στο σημείο.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, δεν υπάρχει ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατικό επεισόδιο.