Με τη συμμετοχή μελών της διοίκησης των Ελληνικών Πανεπιστημίων και 250 συνολικά συνέδρων. Τι περιλαμβάνει η ατζέντα των εργασιών του επόμενου διημέρου

Με τη συμμετοχή μελών της διοίκησης των Ελληνικών Πανεπιστημίων ξεκίνησαν οι εργασίας της 105ης Συνόδου Πρυτάνεων, η οποία πραγματοποιείται από την Τρίτη 16 Απριλίου έως την Παρασκευή 19 Απριλίου στο ξενοδοχείο Astir|Egnatia στην Αλεξανδρούπολη.

Κατά την έναρξη των συνεδριάσεων πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα δύο Συναντήσεις:

Στην αίθουσα Άβδηρα έλαβε χώρα η «85η Συνάντηση των Προϊσταμένων Μ.Ο.Δ.Υ. (Μονάδα Οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης) των Ε.Λ.Κ.Ε. (Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας) των Α.Ε.Ι.». Στη Συνάντηση προέδρευσε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητής Γεώργιος Μπρούφας. Τα συμπεράσματα της 85ης Συνάντησης των Προϊσταμένων Μ.Ο.Δ.Υ. θα συζητηθούν στη συνεδρίαση των Προέδρων των Ε.Λ.Κ.Ε. την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Στην αίθουσα Σαμοθράκη πραγματοποιήθηκε η «6η Συνάντηση Στελεχών Ε.Α.Δ.Π. (Εταιρειών Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας) των Α.Ε.Ι.». Στη Συνάντηση προέδρευσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Α.Δ.Π. του Δ.Π.Θ., Καθηγητής Παράσχος Μελίδης. Στόχος της συνάντησης Στελεχών Ε.Α.Δ.Π. αποτέλεσε η μεταξύ τους δικτύωση και η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών στη Διαχείριση Περιουσίας των Α.Ε.Ι. Τα πορίσματα της Συνάντησης θα προωθηθούν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων προκειμένου, εφόσον υιοθετηθούν, να γίνουν κατάλληλες ενέργειες προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου θα διεξαχθούν οι εργασίες της Ολομέλειας της 105ης Συνόδου Πρυτάνεων, με τη συμμετοχή των Αντιπρυτάνεων και Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, κατά την οποία κεντρικά θέματα, πέρα από τη συζήτηση των πορισμάτων των επιμέρους Συνόδων των Αντιπρυτάνεων, θα αποτελέσουν η Διεθνοποίηση και ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν με την 105η Σύνοδο Πρυτάνεων στην οποία συμμετέχουν οι Αντιπρυτάνεις του Προεδρείου της Συνόδου (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Πανεπιστήμιο Πατρών) καθώς και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

 250 και πλέον σύνεδροι δια ζώσης και εξ αποστάσεως

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου το ΔΠΘ και η Θράκη αναμένεται σύμφωνα με τον ίδιο να φιλοξενήσει περισσότερους από 250 Συνέδρους δια ζώσης από όλα τα ελληνικά ΑΕΙ, Υπουργεία, φορείς και ιδρύματα, ανάμεσά τους και ο κ.Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος αναμένεται να αναπτύξει θέματα της πολιτικής της Ε.Ε. για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μάρης για το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Κληθείς, στον «Παρατηρητή Θράκης», να σχολιάσει την προσθήκη του Τμήματος Ψυχολογίας σε Επιστημονικό Πεδίο των φετινών Πανελλαδικών ο κ.Μάρης έκανε λόγο για την εν εξελίξει προσπάθεια ενσωμάτωσης των κόμβων Καβάλας και Δράμας, σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο για την  κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών που αφορούν τόσο στις υποδομές όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι «καλή τη πίστει όλων θα μπορέσουμε να έχουμε τις ενισχύσεις οι οποίες απαιτούνται, για να υποστηριχτεί το εγχείρημα του Δημοκριτείου σε εμβέλεια περιφέρειας, που πραγματικά  πιστεύουμε όλοι ότι μπορούμε να κεφαλαιοποιήσουμε από αυτό».