Μετ’ εμποδίων αύριο οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ με αιχμή την ακρίβεια και την αύξηση των μισθών.
Ακινητοποιημένα θα μείνουν για 24 ώρες μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός και τρένα, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ διεκδικώντας άμεσες προσλήψεις και συμβάσεις εργασίας ενάντια «στο κύμα της ακρίβειας και την αισχροκέρδεια που πλήττουν καθημερινά την αξιοπρεπή διαβίωση εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, ένας αριθμός δρομολογίων των τρένων θα πραγματοποιηθεί με προσωπικό ασφαλείας.
Με στάσεις εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας) συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ. Επομένως τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9:00 ως τις 21:00.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δημόσιες, ασφαλείς, σύγχρονες συγκοινωνίες και συλλογική σύμβαση εργασίας και προσλήψεις προσωπικού, υπογραφή ΣΣΕ. Κανονικά αναμένεται να κυκλοφορούν τα ΚΤΕΛ.
Με 50 λεωφορεία και προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, λόγω της 24ωρης απεργίας.
Κλείσιμο
Με στάση εργασίας, από τις 5 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες ταξί στην απεργία, ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10 το πρωί. Με το σύνθημα «κανένα ταξί στους δρόμους», το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) καλεί όλους τους οδηγούς ταξί να συμμετέχουν στην στάση εργασίας «για τις τρεις πληγές που πρέπει να κλείσουμε φορολογικό, υποκλοπή έργου και πολυεθνικές».
Με 50 λεωφορεία και προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, λόγω της 24ωρης απεργίας.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη σε όλη τη χώρα, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. H απεργία της ΠΝΟ θα ξεκινήσει στις 00.01 της Τετάρτης 17 Απριλίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.

Χειρόφρενο τραβούν μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός και τρένα – Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Από τις 11 το πρωί ξεκινούν οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Content snippet: CookieBar