Το περασμένο καλοκαίρι ο Σάσα Βεζένκοβ πήρε την απόφαση και άφησε τον Πειραιά για το Σακραμέντο ώστε να μετρήσει τις δυνάμεις του στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο. Ο MVP της περσινής EuroLeague δεν μπορούσε να αρνηθεί το μεγάλο όνειρο του ΝΒΑ αλλά και την άκρως δελεαστική πρόταση που δέχτηκε από τους «Βασιλιάδες» για να αφήσει τον Ολυμπιακό μετά την πενταετή θητεία του.
Βεζένκοβ: Κανείς δεν ξέρει τις σκέψεις του μυαλού του, ίσως ούτε καν ο ίδιος
Έτσι, λοιπόν, ο Βούλγαρος φόργουορντ αποδέχτηκε την πρόταση των Κινγκς ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη τριετία, μετακομίζοντας στο Σακραμέντο. Ο Βεζένκοβ ήξερε το επίπεδό του, ήξερε τι άξιζε, κυρίως όμως ήξερε τι ήθελε η καρδιά του και ένιωσε έτοιμος να κυνηγήσει το όνειρό του μετά από μια χρονιά που… σμπαράλιασε όλα τα κοντέρ και αναδείχτηκε Πολυτιμότερος Παίκτης στη EuroLeague με 17.6 πόντους και 7.5 ριμπάουντ, κουβαλώντας τον Ολυμπιακό ως τον τελικό της διοργάνωσης και κατακτώντας το double στην Ελλάδα.
Εν τέλει, η σεζόν των Κινγκς εξελίχθηκε σε απογοήτευση, μένοντας εκτός play off μετά την ήττα από τους Πέλικανς στο Play In για την όγδοη θέση της Δύσης και το Gazzetta κάνει τον απολογισμό του Βεζένκοβ στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.
Ο ανταγωνισμός στο Σακραμέντο
Είχαν περάσει έξι χρόνια από το NBA Draft 2017 και την επιλογή του στο νούμερο 57 από τους Νετς. Από τότε τα δικαιώματά του έφτασαν στους Κινγκς μέσω των Καβαλίερς, με αποτέλεσμα ο Βεζένκοβ να μη θεωρείται unrestricted free agent, με την έννοια του όρου. Κοινώς, δεν μπορούσε να επιλέξει εκείνος σε ποια ομάδα θα έπαιζε, δεν μπορούσε να διαπραγματευθεί με όποια ομάδα ήθελε. Αν αποφάσιζε ότι έφτασε η στιγμή για να μετακομίσει στο NBA, θα έπρεπε να το κάνει για τον οργανισμό που είχε τα draft rights του.
Τελικά, το έκανε πέρσι για τους Κινγκς, γνωρίζοντας εξ αρχής ότι είχε δύσκολη αποστολή όσον αφορά την καθιέρωση. Εξάλλου, ο Μάικ Μπράουν έδειξε από την preseason ότι δεν ήθελε να βιαστεί με τον Βεζένκοβ, βάζοντάς τον σιγά-σιγά σην εξίσωση. Ο περσινός MVP της EuroLeague παρατάχθηκε στο ΝΒΑ φέρνοντας μαζί του την εξαιρετική τεχνική στο σουτ, το τρομερά γρήγορο release που δύσκολα μαρκάρεται και τις κινήσεις που κάνει χωρίς τη μπάλα μέσα στη ρακέτα. Σε κάθε περίπτωση, έπρεπε να κερδίζει τον χρόνο με τις εμφανίσεις του.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyex0zmc3oxt)
Κλείσιμο
Ο τραυματισμός που τον κράτησε ενάμιση μήνα έξω
Είναι, επίσης, δεδομένο ότι τον επηρέασαν οι συνεχείς τραυματισμοί στον αστράγαλο. Συγκεκριμένα, ο Βεζένκοφ γύρισε τον δεξιό του αστράγαλο και αποχώρησε από το παιχνίδι με τους Χοκς στις 23 Ιανουαρίου. Ο Βούλγαρος φόργουορντ στάθηκε ξανά άτυχος στις 10 Φεβρουαρίου αφού δεν είχε προλάβει καλά-καλά να επιστρέψει και να πάρει χρόνο συμμετοχής όταν οι Κινγκς ενημέρωσαν ότι τέθηκε νοκ άουτ λόγω διαστρέμματος στον δεξιό αστράγαλο! Αυτό που δεν είχε διευκρινιστεί από τους «Βασιλιάδες» είναι αν ο Βεζένκοβ εξακολουθούσε να αισθάνεται ενοχλήσεις από τον προηγούμενο τραυματισμό ή αν υπέστη νέο διάστρεμμα. Ο περσινός ηγέτης του Ολυμπιακού έμεινε εκτός αγώνων για περίπου ενάμιση μήνα πριν επιστρέψει στις αρχές Απριλίου.
Το «πρέπει να δουλέψει περισσότερο» του Μπράουν
Από την πλευρά του, ο κόουτς των Κινγκς εξήγησε σε ανύποπτο χρόνο πως αυτό που είχε τονίσει στον Σάσα Βεζένκοβ από τις πρώτες συζητήσεις τους ήταν πως ο MVP της EuroLeague πρέπει να κερδίσει τον χρόνο συμμετοχής του. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν είναι της φιλοσοφίας του να τάζει χρόνο συμμετοχής, ανεξάρτητα του πόσο πετυχημένος είναι ένας παίκτης σε άλλο περιβάλλον, εν προκειμένω στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στον Ολυμπιακό. Μετά την επιστροφή του Βεζένκοβ στη δράση τον Απρίλιο, η τοποθέτηση του Μάικ Μπράουν δεν άφηνε περιθώριο για παρερμηνείες: «Παίζουμε πολύ καλά αυτή τη στιγμή, απλά δεν πρόκειται να βγάλω κάποιον παίκτη για να βάλω κάποιον άλλον. Ο Σάσα πρέπει να δουλέψει περισσότερο και στις δύο πλευρές του παρκέ και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που θα του δοθεί…».
Τα ρεκόρ καριέρας σε σκοράρισμα και χρόνο

Η χρονιά ολοκληρώθηκε πρόωρα για τους Κινγκς που έμειναν εκτός play off και το Gazzetta κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων του Σάσα Βεζένκοβ στη rookie σεζόν του στο ΝΒΑ – Οι τραυματισμοί, τα ρεκόρ, οι ευκαιρίες που δεν πήρε και το συμβόλαιο με το Σακραμέντο

Content snippet: CookieBar