Μία σπάνια Pagani Utopia βουτάει στα βαθιά νερά που έπνιξαν το Dubai, με έναν οδηγό που αδιαφορεί για το πόσο μπορεί να κοστίσει μία πανάκριβη βλάβη.

Μπροστά στις βροχοπτώσεις-ρεκόρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ένας τολμηρός οδηγός αψήφησε τις συνθήκες που επικρατούσαν και βρέθηκε να κάνει τα απίστευτα με το υπεραυτοκίνητο Pagani Utopia αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ενώ ένα τόσο πολύτιμο απόκτημα θα παρέμενε συνήθως προστατευμένο σε ένα γκαράζ, αυτός ο θαρραλέος ιδιοκτήτης επέλεξε να αντιμετωπίσει την πρόκληση του κατακλυσμού.

Επιδεικνύοντας αρχικά έναν δισταγμό, ο οδηγός τελικά βούτηξε στα ρηχά νερά, αναλαμβάνοντας το ρίσκο.

Γνωρίζοντας το ενδεχόμενο δαπανηρών επισκευών ακόμη και από μικροατυχήματα, η απόφαση αυτή απαιτούσε σίγουρα προσεκτική σκέψη.

Σε αντίθεση με την ανυψωμένη ανάρτηση ενός λευκού Nissan Patrol, η χαμηλή απόσταση από το έδαφος του Pagani Utopia το καθιστά ευάλωτο ακόμα και στις παραμικρές ανωμαλίες του δρόμου.

Αυτό έκανε την απόπειρα στους πλημμυρισμένους δρόμους ένα ιδιαίτερα τολμηρό κατόρθωμα, με τον οδηγό αναμφίβολα να ζυγίζει τις πιθανότητες πριν προχωρήσει.

Η Pagani Utopia, ένα σπάνιο διαμάντι με μόλις 99 μονάδες να υπάρχουν, διαθέτει έναν twin-turbo 6,0-λίτρων AMG V-12 κινητήρα, που αποδίδει ισχύ 864 ίππων.

Για τους περισσότερους πάντως το να ρισκάρουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε μία πλημμύρα μοιάζει εντελώς ανόητο.

Είναι προφανές όμως από την άνεση με την οποία βουτάει στα βαθιά ότι μάλλον έχει τα χρήματα για να κάνει όποια επισκευή χρειαστεί. Το ζήτημα είναι τι φταίει αυτό το μοναδικό διαμάντι στα χέρια ενός τέτοιου οδηγού.