Πρώην Ρωσίδα κατάσκοπος αποκαλύπτει πώς χειραγωγούσε τους στόχους της ώστε να αποκτήσουν «εμμονή» μαζί της

Αφού γοήτευσε τους στόχους της ως «ειδική στη χειραγώγηση», η Aliia Roza σπάει τη σιωπή της. Η Ρωσίδα που ισχυρίζεται ότι είναι πρώην κατάσκοπος αποκαλύπτει τις ιστορίες της σε ένα νέο podcast από το Tenderfoot TV και το iHeartPodcasts, «To Die For».

Το podcast ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που ένας φερόμενος ως «πράκτορας αποπλάνησης» εκπαιδευμένος από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) μιλάει για την «εκπαίδευση, τις τεχνικές, τους στόχους και τις αποστολές» της, ανέφερε το Deadline.com. Κυκλοφόρησε από τον Neil Strauss, συγγραφέα του “The Game”, ο οποίος έγραψε επίσης το “The Dirt” για το ροκ συγκρότημα Mötley Crüe.

«Έχουν περάσει πάνω από δύο δεκαετίες που έχω μείνει σιωπηλή», είπε η Ρόζα στο Fox News Digital. «Αλλά για κάποιους λόγους, δεν μπορούσα να κρατήσω τη σιωπή μου. Δεν μπορούσα να ζήσω άλλο με αυτόν τον πόνο, παρόλο που έχω περάσει όλο αυτό το τραύμα. … Αν δεν ήμουν εγώ [που μιλούσα], τότε ποιος θα μιλούσε;» τόνισε.

Στο podcast, οι ακροατές θα ανακαλύψουν πώς η Ρόζα κατάφερε να φύγει από την Μόσχα με τον μικρό της γιο. Η Ρόζα είπε ότι ήθελε να δώσει στο παιδί της μια καλύτερη ζωή.

«Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου είναι το ότι έγινα μητέρα», εξήγησε η Ρόζα. «Ήθελα να το ζήσω αυτό. Ήθελα να δημιουργήσω μια οικογένεια. Ήθελα να κάνω παιδιά. Και δεν μου επιτρεπόταν να το κάνω αυτό. Και τότε συνειδητοποίησα, «Περίμενε ένα λεπτό. Ζω μόνο μια ζωή. Δεν θέλω να περάσω τη ζωή μου θυσιάζοντας πράγματα για κάτι στο οποίο δεν πιστεύω πια». Αυτή ήταν η στιγμή που έψαξα για πιθανότητες να ξεφύγω» περιγράφει.

Η Ρόζα γεννήθηκε στο Καζακστάν σε μια οικογένεια Τατάρων με ιστορία στον στρατό στη Σοβιετική Ένωση. Ο παππούς της πολέμησε τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ο πατέρας της είναι υψηλόβαθμος αξιωματικός άνω των 45 ετών. Ως παιδί, είπε η Ρόζα, συμμετείχε σε ειδικό κυβερνητικό πρόγραμμα για παιδιά υψηλόβαθμων αξιωματικών.

Η Ρόζα περιέγραψε πώς κάποτε είχε μεγάλα όνειρα να ακολουθήσει το σχέδιο μόδας. Αλλά ήταν ο πατέρας της, είπε, που την προειδοποίησε: «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

«Εγώ εκπαιδεύτηκα από πολύ νωρίς να κάνω διαφορετικά πράγματα όπως πολεμικές τέχνες, σωματικές δραστηριότητες», ισχυρίστηκε η Ρόζα. «Έμαθα ότι δεν μπορείς να τα παρατήσεις, δεν μπορείς να είσαι ευάλωτος, δεν μπορείς να είσαι αδύναμος, δεν μπορείς να κλάψεις. Κανείς δεν μπορεί να μπει σε αυτό το πρόγραμμα. Αν δεν έχεις μέλος της οικογένειας υψηλόβαθμο αξιωματικό, είναι αδύνατον».

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπω [αργότερα] σε ένα πρόγραμμα σεξ».

Σε ηλικία 18 ετών, σύμφωνα με την Ρόζα, επιλέχθηκε από 350 μαθητές για να συμμετάσχει σε ένα άκρως απόρρητο πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από πρώην ψυχολόγους και υψηλόβαθμους αξιωματικούς της KGB. Εκεί, είπε η Ρόζα, μελέτησε πώς να χρησιμοποιεί την αποπλάνηση και την πειθώ για να πάρει πληροφορίες από εχθρικούς στόχους.

«Δεν είναι μόνο σεξ – είναι πολύ μακριά από το σεξ στην πραγματικότητα», εξήγησε η Ρόζα. «Είναι όλα σχετικά με την τέχνη της επικοινωνίας. Διδάσκουν πώς να ντύνεστε, πώς να μακιγιάζεστε, πώς να παρουσιάζεστε, πώς να μιλάτε με τους στόχους σας, πώς να κάνετε τους στόχους σας να πιστεύουν σε εσάς και να σας εμπιστεύονται. … Είναι για την ψυχολογία των ανθρώπων, των εγκληματιών, των ανδρών… Έχει να κάνει με την κατανόηση της προοπτικής των ανδρών και του τι ακριβώς θέλουν».

«Όταν αποπλανείς, είναι… τόσο απλό όσο να ξεκινάς με καλές φιλοφρονήσεις», συνέχισε. «Δεν είναι απλώς «μου αρέσει το σακάκι σου». Πρέπει να είναι κάτι πραγματικά συγκεκριμένο και κατάλληλο εκείνη τη στιγμή. Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους να έλκονται πραγματικά από εσάς. Θα αρχίσουν να τους αρέσεις. Και όταν ξέρετε πώς να οδηγείτε μια συζήτηση, οι άνθρωποι θα γίνουν πολύ ανοιχτοί σε εσάς. Θα γίνουν πολύ φιλικοί. … Μαθαίνεις πώς να είσαι ευγενικός, φιλικός, με σεβασμό στην κοινωνία. Και υπάρχουν οι τεχνικές του σεξ», αποκάλυψε. «Αυτό είναι πραγματικά σκληροπυρηνικό. Αλλά κάνει τον στόχο σας να γίνει εμμονή μαζί σας. Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι».

Η Ρόζα είπε ότι χρειάστηκαν «πολλά χρόνια» για να συνειδητοποιήσει αργότερα ότι της έκαναν «πλύση εγκεφάλου».

«Με έκαναν να πιστέψω ότι ήμουν ένας ήρωας που πολεμούσα ενάντια στη διακίνηση ανθρώπων και ναρκωτικών, σώζοντας όλα αυτά τα ανήλικα παιδιά που… απήχθησαν από τις οικογένειές τους», είπε. «Έβλεπα όλους τους γονείς να έρχονται στο τμήμα μας κλαίγοντας, παρακαλώντας μας να βοηθήσουμε. Εμείς ως πράκτορες είχαμε αυτόν τον πολύ χαμηλό μισθό. Παίρναμε περίπου 100 $ τον μήνα δουλεύοντας έξι ημέρες την εβδομάδα. … Αλλά ένιωθα πατριώτης. Ένιωσα σαν ήρωας που σώζει τη ζωή κάποιου. Και ένιωθα πολύ δυνατή. Ένιωθα ότι κανείς δεν μπορούσε να μου κάνει τίποτα. Θυσίαζα το σώμα μου κάνοντας όλες αυτές τις αποστολές. Έτσι, απλά αποσπάω τα συναισθήματά μου από το σώμα μου. Στο τέλος της ημέρας, όταν έσωσα τη ζωή κάποιου, ένιωσα καλά με αυτό», επεσήμανε η Ρόζα.

«Αλλά ποτέ δεν αναρωτήθηκα πώς ένιωθα να βρίσκομαι σε ένα σώμα που κακοποιούνταν και βιάζονταν συνεχώς από τυχαίους άντρες. … Ένας πρώην πράκτορας του FBI είπε ότι ήμουν ένα σπασμένο παιχνίδι, ότι ο ίδιος υπέστη σεξουαλική εμπορία. … Αλλά όλοι οι συμμαθητές μου, δεν νιώθαμε έτσι. Νιώθαμε πατριώτες. Ήμασταν έτοιμοι να θυσιασθούμε και να κάνουμε τα πάντα για την κυβέρνησή μας. Έτσι ένιωσα».