Ενα σπάνιο Rolex με χρονογράφο σε κλάσματα δευτερολέπτου πωλήθηκε για 3,3 εκατομμύρια ευρώ (3,5 εκατομμύρια δολάρια) σε δημοπρασία στο Μονακό, τιμή ρεκόρ για το μοντέλο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Rolex 4113 κατασκευάστηκε το 1942 και είναι ένα από τα μόλις 12 που κατασκευάστηκαν ποτέ και εννέα που είναι γνωστό ότι υπάρχουν. Η πώληση ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ του μοντέλου των 2,4 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (2,6 εκατομμύρια δολάρια) που καταβλήθηκε το 2016 σε δημοπρασία του Phillips στη Γενεύη.

Οι συλλέκτες εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να σπάσουν ρεκόρ για σπάνια και μοναδικά αντικείμενα παρά την υποχώρηση των τιμών μεταχειρισμένων ρολογιών Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet που κορυφώθηκε το 2022.

Το 4113 είναι ένα ασυνήθιστο Rolex και πιστεύεται ότι είναι ο μόνος χρονογράφος σε κλάσματα δευτερολέπτου, γνωστός και ως rattrapante, που κατασκευάστηκε ποτέ από τη μάρκα ρολογιών με έδρα τη Γενεύη. Το ρολόι έχει διάμετρο κάσας 44 χιλιοστά (1,73 ίντσες), καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα ρολόγια που έκανε ποτέ η Rolex.