Ένα «βαθύ λαρύγγι» στους κόλπους της Αστυνομίας που παραλίγο να «τινάξει στον αέρα» όλη την επιχείρηση για την εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν αναζητούν οι επιτελείς της Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας». Τον άνθρωπο που φέρεται να έχει ενημερώσει ότι ετοιμάζεται επιχείρηση για τη σύλληψη ηγετικών στελεχών της Θύρας 7 προκειμένου να βρουν χρόνο να διαφύγουν αλλά ενδεχομένως και να κρύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει οι επικεφαλής της έρευνας καθώς κατά… διαβολική σύμπτωση ο Ιωσήφ Αντιζάς, ο αποκαλούμενος «Κοντός», εντοπίστηκε στα Ιωάννινα με τη φίλη του, έχοντας στην τσέπη του πέντε χιλιάδες ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ο «Ρουμάνος» έχει εξαφανιστεί από «προσώπου γης» και πιθανότατα έχει διαφύγει στο εξωτερικό, ο 31χρονος, με το παρατσούκλι «Shark» με κομβικό ρόλο στα επεισόδια δεν εντοπίστηκε όπως επίσης και ένα ακόμα πρόσωπο, το όνομα του οποίου φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των κατηγορουμένων της δικογραφίας. «Έχουμε κάνει πολλές κινήσεις στο παρασκήνιο προκειμένου να μην προδώσουμε τις προθέσεις μας, εντός και εκτός αστυνομίας, καθώς προετοιμάζαμε την επιχείρηση αλλά και τον σχηματισμό της δικογραφίας. Ωστόσο, χωρίς αυτή την στιγμή να έχουμε αποδείξεις για κανέναν, θεωρούμε ότι κάποιοι είχαν ενημερωθεί και φρόντισαν να εξαφανιστούν» λέει με νόημα ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης. «Γνωρίζαμε ότι όσο πλησιάζαμε προς την ημέρα της επιχείρησης και, αναγκαστικά, θα χρειαζόμασταν την εμπλοκή και άλλων υπηρεσιών, εντός και εκτός αστυνομίας, υπήρχε κίνδυνος να υπάρξει κάποια διαρροή. Προσπαθήσαμε, και σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε, να «θολώσουμε» τα νερά και να πάμε έξω από τα σπίτια των ατόμων που θέλαμε να συλλάβουμε, όσο το δυνατόν πιο «αθόρυβα» και χωρίς να μας καταλάβουν» περιγράφει ο αξιωματικός της αστυνομίας. Όσον αφορά στους κατηγορούμενους που διαφεύγουν της σύλληψης ή θα επιλέξουν μόνοι τους και σχετικά σύντομα να παραδοθούν στις Αρχές ή θα καταστούν καταζητούμενοι με εντάλματα σύλληψης τα οποία θα αποφασίσει να εκδώσει ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, σε ένα δωμάτιο της Ασφάλειας Αττικής τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας έχουν συγκεντρώσει περίπου χίλια πειστήρια τα οποία κατάσχεσαν κατά τη διάρκεια των κατ’ οίκον ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων. Πρόκειται για κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους και στικάκια τα οποία θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. «Από την εξέτασή τους, δεν αποκλείεται να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους κατηγορούμενους ή αποδείξεις που να τους εμπλέκουν και με άλλες υποθέσεις και τότε θα ακολουθήσουν συμπληρωματικές διώξεις» εξηγεί αστυνομικός.

Τέλος, όσον αφορά στους κρατούμενους οι οποίοι θα απολογηθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο, κρατούνται στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής με τη συμπεριφορά τους, όπως λένε αστυνομικοί, να είναι τελείως διαφορετική. «Από τις διαμαρτυρίες και τις φωνές της πρώτης μέρας, όταν και αναγκαστήκαμε να φέρουμε μια ομάδα ΟΠΚΕ για παν ενδεχόμενο, τώρα οι τόνοι έχουν πέσει πολύ καθώς οι διώξεις ασκήθηκαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης εξηγούν στους πελάτες τους ότι, για κάποιους από αυτούς, τα στοιχεία είναι πολύ επιβαρυντικά» καταλήγει ο αστυνομικός.