Ο ένας εκ των πέντε ηθικών αυτουργών ακούει στο όνομα… «Κοκός» και απασχολεί τις αστυνομικές αρχές τουλάχιστον από το 2012, όταν είχε πραγματοποιήσει ρατσιστική, εμπρηστική επίθεση σε κουρείο μετανάστη, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Ο 19χρονος τότε «Κοκός» (31 ετών πλέον), είχε βάλει φωτιά σε κουρείο υπηκόου Πακιστάν, επί της οδού Γκινοσάτης 43 στη Μεταμόρφωση. Από την επίθεση είχε τραυματιστεί ένας πελάτης, ο οποίος είχε αντιδράσει στο περιστατικό.

Αυτή δεν ήταν η μόνη ρατσιστική επίθεση την οποία διέπραξε εκείνη τη χρονιά, καθώς κατηγορήθηκε για τέσσερις επιθέσεις σε βάρος ατόμων ξένης καταγωγής. Το 2013 συνελήφθη, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας να τον καταδικάζει «σε φυλάκιση 14 ετών και 3 μηνών, χωρίς αναστολή, για την επίθεση σε κουρείο Πακιστανού στη Μεταμόρφωση, στις 10 Σεπτεμβρίου 2012».

Στις κατ’ οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, για τη δολοφονία του Λυγγερίδη, οι Αρχές εντόπισαν στο σπίτι του «Κοκού» ένα πιστόλι, το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.