Παύλος Χαϊκάλης: «Ο Μάνος Ιωάννου υπερασπίζεται τον φίλο του Πέτρο Φιλιππίδη, είναι πολύ έντιμο»

O Παύλος Χαϊκάλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κάμερα του Πρωινού Σουσού, στις δηλώσεις του Μάνου Ιωάννου για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Όταν βγει η απόφαση του δικαστηρίου και βγάλει όλα τα αποτελέσματα που έχει να βγάλει, εκεί να δω πώς θα αντιδράσουν κάποιοι, αν είναι θετική. Αν είναι αρνητική όμως θα πρέπει να δώσουν λόγο. Τότε θα πρέπει να ζητηθεί λόγος από όλες τις πλευρές. Μην ξεχνάτε ότι όλοι όσοι αναδείχθηκε το όνομά μας σε κάτι, είτε έχουμε δίκιο είτε άδικο, είτε φταίμε, είτε δεν φταίμε, μας έχουν πάρει αμπάριζα όλο το σύστημα, χωρίς να μπορέσουμε ποτέ να πούμε άλλη κουβέντα. Αυτό το θεωρώ ότι είναι στα όρια της φασιστικής αντιμετώπισης των social media και της δημοσιογραφίας

Ο Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε: «Σε μια τέτοια εποχή που επικρατεί ανθρωποφαγία και που ο ένας φοβάται τον άλλον και υπάρχει κι ένα κλίμα το οποίο απαγορεύει να έχει μια άλλη διάσταση έξω από το πολίτικαλ κορέκτ, μπορεί να υπάρχουν και άνθρωποι που το έχουν υποστεί και για εμένα και για τον οποιονδήποτε που δεν είναι αρεστός σε αυτήν την κατάσταση. Τίποτα δεν αποκλείω».

Και πρόσθεσε: «Ο Μάνος είπε μια πολύ μεγάλη αλήθεια, ότι δεν μπορούμε να καταδικάζουμε ανθρώπους, ότι έχουμε υπερφουσκώσει πράγματα. Υπερασπίζεται τον φίλο του κι εγώ το θεωρώ πάρα πολύ έντιμο να το κάνει και να το λέει δημόσια, εγώ  δεν έχω πρόβλημα και ναι έχω χάσει δουλειές».

Ο Μάνος Ιωάννου  είχε παραχωρήσει μια συνέντευξη στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα». Ο ηθοποιός μίλησε για τη φιλία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ προέβη και σε μια δήλωση για το ελληνικό #MeToo λέγοντας: «Ένα καλοκαίρι το πέρασα μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη σε ένα αυτοκίνητο. Όλοι νόμιζαν ότι θα πλακωθούμε. Τον αγαπώ πάρα πολύ και είμαστε από τότε φίλοι. Δεν μπορώ να πιστέψω τέτοια πράγματα για τον άνθρωπο που αγαπώ, δεν ξέρω, θα δούμε και το Εφετείο. Ξαφνικά δεν μπορούμε να πούμε την άποψή μας, έχω χάσει δουλειές επειδή είπαν ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι φίλος μου. Ξαφνικά δεν μπορούμε να έχουμε ελευθερία λόγου».

«#Το MeToo πού είναι αυτή τη στιγμή; Δεν ακούγεται. Πού είναι όλο αυτό; Ήταν μοδάτο τότε. Έπρεπε να γίνουν κάποια πράγματα αλλά πολύ το παρατράβηξαν. Ας θυμηθούμε τι κάναμε στα 20 και στα 30 μας και μην βγαίνουμε στα 50 να κατηγορήσουμε άλλους. Σταυρώσαμε τον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη και «καθάρισε» το θέατρο; Δεν έχω καταλάβει τελικά τι ήθελαν να κάνουν. Είμαι υπέρ στο να γίνονται οι καταγγελίες αλλά με τον σωστό τρόπο» είχε συμπληρώσει ο Μάνος Ιωάννου.