«Το μεγάλο στοίχημα για να πάμε στην επόμενη μέρα είναι να καταργήσουμε πιστοποιητικά, να σταματήσουμε να στέλνουμε ο ένας στον άλλο ακόμα και pdf» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, από το βήμα των αποψινών εγκαινίων της BEYOND. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως η αρχή γίνεται με το υπουργείο Εσωτερικών και το σχέδιο για την κατάργηση των δύο σημαντικότερων πιστοποιητικών, της γέννησης και της οικογενειακής κατάστασης.  

Ανέφερε επίσης πως τη Δευτέρα και επίσημα με τον υπουργό Οικονομικών θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα για τις παραλίες, ώστε μέσω της τεχνολογίας να μπορεί να φανεί  ποιος χώρος δημοπρατήθηκε επίσημα, ποιος καταλαμβάνεται από ξαπλώστρες και καρέκλες, με στόχο οι παραλίες να δοθούν ξανά στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη – Παπαστεργίου: Δεν είναι πια ανέκδοτο το New Space για την Ελλάδα

Αναφερόμενος στο gov.gr σημείωσε πως σήμερα μόνο μπήκαν επτά νέες υπηρεσίες και δίνονται συνεχώς νέες δυνατότητες. Μάλιστα, αν κατεβάσει κανείς το update της εφαρμογής του gov.gr  και ζητήσει μια ληξιαρχική πράξη γάμου θα την πάρει εκείνη τη στιγμή.

Στο MYDATA, ένα τεράστιο ψηφιακό έργο, όπως το χαρακτήρισε, αναφέρθηκε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, κάνοντας λόγο για πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια καταγεγραμμένα παραστατικά μέχρι στιγμής και 2,5 τρισεκατομμύρια συναλλαγών. Έκανε δε γνωστό πως αυτό που έρχεται είναι το ψηφιακό δελτίο αποστολής, που κλείνει τον κύκλο της διαρκούς παρακολούθησης συναλλαγών σε πραγματικό  χρόνο και για το οποίο έχει δοθεί το κείμενο για διαβούλευση.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια έχει πλέον ανεβάσει στο gov.gr το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες, 600 δηλαδή υπηρεσίες, κι αν λάβει κανείς υπόψη ότι το σύνολο των υπηρεσιών στο gov.gr είναι 1.800, αυτό σημαίνει πως το ένα τρίτο είναι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Όλοι είναι εδώ» ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), Στάθης Κωνσταντινίδης, «εταιρείες που ηγούνται στον χώρο της τεχνολογίας, νέοι, αλλά και έμπειροι επιχειρηματίες που επενδύουν στην καινοτομία, ερευνητικά κέντρα και ακαδημαϊκά ιδρύματα, τεχνοβλαστοί και νεοφυείς επιχειρήσεις, άνθρωποι με  γραβάτες και hoodies, που ξέρουν να λειτουργούν… έξω από το κουτί,  ο καθένας στον τομέα του πρωτοπόρος. Τόνισε δε πως δεν υπάρχει καταλληλότερος χώρος για τη BEYOND από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όχι για λόγους τοπικισμού, αλλά γιατί εδώ καταγράφεται η εντονότερη κινητικότητα στον κλάδο των ψηφιακών επενδύσεων.