Πέλλα: «Επιχείρησε να βάλει το αναμμένο τσιγάρο στο μάτι του 14χρονου» – Τι είπε ο δικηγόρος του θύματος

Σοκ και προβληματισμό έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό bullying εναντίον 14χρονου σε σχολείο στην Πέλλα και συγκεκριμένα στην Σκύδρα. Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Αντώνης Ξυλουργίδης, «ο 15χρονος επιχείρησε να βάλει το αναμμένο τσιγάρο στο μάτι του 14χρονου, δεν τα κατάφερε κα τού προκάλεσε έγκαυμα στο μάγουλο».

Ο δικηγόρος, Αντώνης Ξυλουργίδης είπε στο MEGA ότι «μία ομάδα 5 ατόμων δρα κατ’ εξακολούθηση σε βάρος όχι μόνο του δικού μου εντολέως αλλά και άλλων παιδιών με αφορμή πάντα κάτι ασήμαντο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν καταγγελθεί αυτά τα περιστατικά και εντός του σχολικού περιβάλλοντος».

Όπως εξήγησε, «την προηγούμενη ημέρα ο ίδιος άνθρωπος τον είχε χτυπήσει με ένα δαχτυλίδι στο μέτωπο». «Ο δράστης επιχείρησε να τοποθετήσει το αναμμένο τσιγάρο μέσα στο μάτι του 14χρονου, δεν τα κατάφερε και του προκάλεσε έγκαυμα στο μάγουλο» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του 14χρονου, τα βασανιστήρια που ζούσε από την ομάδα των νταήδων, τα είχε κοινοποιήσει στην διευθύντρια και την υποδιευθύντρια του σχολείου, οι οποίες «δυστυχώς δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα».

«Η ειρωνεία είναι ότι συμμετέχουν στην σχολική δραστηριότητα», λέει ο κ. Ξυλουργίδης για τους 15χρονους νταήδες, οι οποίοι έχουν προκαλέσει και άλλα προβλήματα στο σχολείο, επιτιθέμενοι και σε άλλους μαθητές, αλλά και σε πρόσφατη εκδρομή στην Κέρκυρα με συμμαθητές του. «Έχει καταγγελθεί και άλλο περιστατικό από κοπέλα. Υπάρχει μια εκτεταμένη δράση ανηλίκων. (…) Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα η ποινή, γιατί μιλάμε για συνεχομένη παραβατική συμπεριφορά» είπε.

Μετά την καταγγελία ο 15χρονος συνελήφθη μαζί με τους γονείς του, που πλέον κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. «Στο πλαίσιο του αυτοφώρου κινήθηκε η διαδικασία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, αλλά αυτό για εμάς δεν είναι αρκετό» είπε ο κ. Ξυλουργίδης.

Όπως είπε, ο 14χρονος έχει εγκαύματα δευτέρου βαθμού, με την υπόθεση να «βρίσκεται στην κύρια ανάκριση» και τις αρχές να εξετάζουν και άλλες καταγγελίες μαθητών.

Αίσθηση προκαλεί η αντιμετώπιση του 15χρονου δράστη από το σχολείο του, αφού σύμφωνα με τα λόγια του 14χρονου θύματος στον δικηγόρο του: «Ζήτησα να μάθω αν συμμετέχει ο δράστης στο σχολικό περιβάλλον και σε απάντηση του θύματος, μου είπε “ναι, αλλά προαυλίζεται με τους καθηγητές σε μια γωνία και καπνίζουν όλοι μαζί”».