Σε υψηλά επίπεδα, άνω του 90%, κυμαίνονται οι προ-κρατήσεις για το Πάσχα στους 10 «must» ηπειρωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να κινήθηκαν άμεσα και να προγραμμάτισαν τις διακοπές τους κυρίως για το χρονικό διάστημα 3/5-6/5 ( Μ. Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα).

Οι προ-κρατήσεις για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάλληλα για οικογένεια ή παρέα 4 ατόμων καταγράφονται σε υψηλά ποσοστά, ενώ, ήδη σε Λεωνίδιο και Μονεμβάσια βρίσκονται στο 100%. «Η τουριστική δυναμική θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες σχεδόν στο σύνολο των ηπειρωτικών προορισμών και ο λόγος δεν είναι άλλος από το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που δεν είναι «προσιτό» για μια οικογένεια που χρειάζεται να μεταφέρει και το αυτοκίνητο», δηλώνει ο πρόεδρος του E- Real Estates Θεμιστοκλής Μπάκας.

Σύμφωνα με την AirDNA 561 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 29% σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο την προηγούμενη χρονιά. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 82τμ σε απόσταση 900μέτρων από το κέντρο της πόλης κυμαίνεται από 365€ για τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ κατοικία 65τμ σε απόσταση 4,5χιλ από το κέντρο, μισθώνεται προς 296€. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92% στην πλατφόρμα Airbnb.

Στο Ναύπλιο οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92%, με το κόστος μίσθωσης για κατοικία 90τμ σε απόσταση 150 μέτρων από το κέντρο να διαμορφώνεται από 368€. Το Ναύπλιο έχει δυναμική 337 ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, αυξημένη δυναμική κατά 22% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Στο Λεωνίδιο, οι προ-κρατήσεις για ακίνητα κατάλληλα για οικογένειες με τουλάχιστον 4 κρεβάτια είναι ήδη στο 100%. Στην Παραλία Τυρός οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 95% με το κόστος μίσθωσης κατοικίας με 2Υ/Δ να διαμορφώνεται στα 388€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας διαθέτει τη δεδομένη χρονική στιγμή 269 ενεργά ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, αυξημένη δυναμική κατά 28% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς.

Η Μονεμβάσια ήδη καταγράφει προ-κρατήσεις στο 100%. Η δυναμική στον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 220 ακίνητα, σύμφωνα με την AirDNA, αυξημένη δυναμική κατά 29% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο. Καλαμπάκα/ Μετέωρα Στην Καλαμπάκα, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 98%. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 70τμ για τρεις διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται από 300€. Η δυναμική στον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 338 ακίνητα, αυξημένη δυναμική κατά 20% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

Το Μέτσοβο δεν καταγράφει υψηλή δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 90%. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 90τμ (50 μέτρα από το κέντρο) για τρεις διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται από 365€.

Στα Καλάβρυτα το κόστος μίσθωσης κατοικίας 140τμ, σε απόσταση 400μέτρων από το κέντρο, μισθώνεται προς 518€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 98% με τη δυναμική στον κλάδο να καταγράφει μείωση κατά 6% σε σχέση με πέρυσι την ίδια χρονική περίοδο.

Στα Ιωάννινα, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 96% για άφιξη Μ. Παρασκευή και αναχώρηση Δευτέρα του Πάσχα. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 77τμ σε απόσταση 1χλμ από το κέντρο διαμορφώνεται από 335€. Η δυναμική στον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 532 ακίνητα, σύμφωνα με την AirDNA, αυξημένη δυναμική κατά 34% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

Στη Ναύπακτο, τέλος, οι προ-κρατήσεις για ακίνητα κατάλληλα για οικογένειες με τουλάχιστον 4 κρεβάτια είναι ήδη στο 98%. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 60τμ, σε απόσταση 1,2χλμ από το κέντρο, διαμορφώνεται στα 530€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Η Ναυπακτία διαθέτει τη δεδομένη χρονική στιγμή 194 ενεργά ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, αυξημένη δυναμική κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς.

Πηγή/Επεξεργασία :AirDNA / Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες). * Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.